„Mums rūpi, kad skrendantieji iš Vilniaus galėtų oro uoste maloniai praleisti laiką iki skrydžio ir rastų čia originalių suvenyrų bei lauktuvių. Ši parduotuvė suteikia galimybę moderniai ir stilingai pristatyti lietuvių paveldą ir per lino švelnumą supažindinti užsieniečius su mūsų kultūra ar nuvežti dalelę jos saviems, dabar gyvenantiems ne Lietuvoje“, – sakė Lietuvos oro uostų Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovė Indrė Baltrušaitienė.

Kaip rašoma naujai atsidariusios parduotuvės išplatintame pranešime spaudai, Vilniaus oro uoste atsidariusios parduotuvės „Linen Tales“ direktorius Borisas Symulevičius naujoje parduotuvėje tikisi sulaukti ir lietuvių, ir užsieniečių, ieškančių įdomesnių lauktuvių.

„Atidaryti parduotuvę oro uoste nusprendėme todėl, kad didžioji dalis mūsų Senamiestyje esančios parduotuvės pirkėjų yra užsieniečiai, perkantys lino gaminius lauktuvėms. Tačiau neretai pas mus lankosi ir lietuviai, kurie nori nuvežti savo draugams užsienyje ką nors įdomesnio nei šakočiai ar alkoholiniai gėrimai“, – sako B. Symulevičius.

Naujoje 15 kv. metrų parduotuvėje pirkėjams siūloma rintis tarp maždaug pusšimčio skirtingų lino gaminių – nuo lininės patalynės iki servetėlių. Patalynės kaina šioje parduotuvėje svyruoja nuo 100 iki 120 eurų, anklodės užvalkalą taip pat galima įsigyti už panašią kainą. Kiek pigesni pagalvių užvalkalai, jų kainos svyruoja nuo 13,5 iki 29 eurų.

Lino parduotuvė Vilniaus oro uoste

Anot B. Symulevičiaus, didžiąją dalį asortimento sudaro smulkesnės, nebrangios prekės, tinkančios lauktuvėms: rankšluostukai, prijuostės, šalikai, žaislai ir kiti gaminiai. Tačiau ir šių, kaip teigia verslininkas, pigesnių gaminių kainos gali būti priimtinos ne visiems lietuviams - virtuvinį rankšluostuką čia galima įsigyti už kone 10 eurų, prijuosčių kaina svyruoja nuo 20 iki 40 eurų.

„Siekėme, kad didžioji dalis prekių būtų patrauklios pirkti impulsyviai, labiau skirtos kam nors dovanoti nei pirkti sau“, – sako įmonės vadovas.

Jo teigimu, formuojant asortimentą oro uosto parduotuvėje labai svarbus ir spalvų pasirinkimas. „Pastebime, kad pietiečiai labiau mėgsta margesnius audinius, o pavyzdžiui, skandinavai ir japonai renkasi natūralius ir pilkšvus lino atspalvius. Beje, lietuviai taip pat renkasi ramesnes, žemės spalvas“, – apie pirkėjų įpročius pasakoja verslininkas.

Kaip rašoma pranešime, B. Symulevičiaus įsitikinimu, lino tekstilės parduotuvė turėtų sulaukti didelio populiarumo, nes šiuo metu linas, ypač namų tekstilėje, išgyvena tikrą pakilimą – jis gausiai naudojamas kurianti įvairaus stiliaus interjerus.

Šiuo metu Vilniaus oro uoste veikia 12 kavinių ir restoranų bei 13 įvairių parduotuvių, vaistinė, banko skyrius ir valiutos keitykla, turizmo informacijos centras, verslo paroda, kelionių agentūros biuras ir skirtingų aviakompanijų bilietų kasos, taip pat teikiamos bagažo pakavimo ir saugojimo paslaugos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)