Apvalesnius sėdmenis turinčios damos pagaliau gali tuo pasidžiaugti. Oksfordo universiteto tyrėjai atliko tyrimą, kuriame dalyvavo 16 tūkstančių moterų, ir nustatė, kad didesnių užpakaliukų savininkės vidutiniškai pasižymi ne tik didesniu intelektu, bet ir yra atsparesnės lėtinėms ligoms, Taigi, apvalūs sėdmenys teigiamai veikia sveikatą.

Tyrimui vadovavęs profesorius Konstantinosas Manolopoulosas tvirtina: „Jau seniai yra žinoma, kad sveikatai labai svarbus teisingas kūno riebalų pasiskirstymas. Dabar jau mes žinome, kad riebalinis audinys ant klubų ir šlaunų teigiamai veikia sveikatą“.

Kodėl taip yra? Mokslininkai tai aiškina štai kaip: didesnių užpakaliukų savininkės turi mažesnį gliukozės ir cholesterino kiekį, tačiau daugiau Omega-3 riebalų rūgščių. Omega-3 riebalų rūgštys yra labai svarbios mūsų sveikatai, ypač smegenų veiklai.

Be to, tokios moterys turi didesnį leptino kiekį, o šis hormonas reguliuoja svorį, taip pat pasižymi priešuždegiminiu, priešdiabetiniu ir širdį stiprinančiu poveikiu. Taigi, apvalesnių sėdmenų savininkės rečiau serga medžiagų apykaitos ir širdies bei kraujagyslių ligomis.

Dėmesio! Vis dėlto reikėtų nepamiršti, kad abdominaliniai riebalai ir, apskritai, nutukimas su sveikata neturi nieko bendro – tai didina kraujo spaudimą, kelia diabeto ir aukšto cholesterolio riziką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)