Aguonų pyragas
Reikės:
200 g aguonų
80 g lazdyno riešutų
180 g cukraus
5 kiaušiniai
150 g sviesto
80 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
2 a. š. vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
Puošimui:
100 g balto šokolado
sauja lazdyno riešutų
Pirmiausia reikia pasiruošti birius produktus. Aguonas ir riešutus sumalti kavamale, sumaišyti su miltais ir kepimo milteliais. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Į baltymus supilti pusę cukraus ir išplakti iki standžių putų. Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, tryniais ir trupučiu druskos. Tam labai pasitarnauja plaktuvas lėtu režimu. Į sviesto masę pakaitomis berti aguonų mišinį ir pilti kiaušinių baltymus.
Išmaišyti iki vientisos masės, supilti į norimą kepimo formą ir dėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti apie 50 min. Jei paviršius ima pernelyg skrusti, apdengti folija. Iškepusį pyragą aplieti tirpintu baltuoju šokoladu ir apibarstyti smulkintais riešutais. Pyragas lieka drėgnas ir purus kelias dienas.
Skanaus!
Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse „Kalėdiniai gardėsiai“, siųsti savo mėgstamiausius šventinius receptus ir laimėti puikių prizų.