Ką gi, jaunatviška išvaizda užtikrins jums daugybę privalumų gyvenime, tačiau neverta kliautis vien genetika, nes mūsų gyvenimo būdas ir įpročiai gali pastebimai sulėtinti vidinius laikrodžius.

Štai aštuoni paprasti patarimai, kurie padės atrodyti jauniau už savo biologinį amžių:

1. Stabilus svoris

Stabilus svoris yra gražios figūros ir aiškių veido kontūrų pagrindas. Kontroliuokite savo svorį visą gyvenimą ir stenkitės, kad jis būtų stabilus. Reguliarus vaikščiojimas ir įvairūs fiziniai krūviai suteiks jūsų raumenims stiprumo bei užtikrins elastingumą, kuris būdingas jauniems kūnams.

2. Sveikas ir ilgas miegas

Miegas yra jaunystės ir grožio pagrindas. Labai svarbu ne tik kiekvieną naktį išsimiegoti, bet ir pasirūpinti, kad garsusis „grožio miegas“, tai yra laikas nuo 22 valandos vakaro iki 2 valandos ryto, taip pat patektų į jūsų miego laikotarpį.

Būtent šiuo metu mes pasikrauname nauja energija. Sunku paaiškinti gydomąjį šio miego poveikį, tačiau savijauta po ankstyvo ir vėlyvo užmigimo labai stipriai skiriasi.

3. Įvairus maistas, bet mažais kiekiais

Stenkitės valgyti po nedaug, tačiau dažnai ir būtinai įvairų maistą. Pilnavertė ir reguliari mityba ne tik aprūpins jūsų organizmą visais būtinais vitaminais ir elementais, bet ir sutaupys ląstelių atstatymui skirtą energiją.

4. Deguonis – jūsų draugas

Kasdieniai pasivaikščiojimai gryname ore suteiks jūsų veidui gražią spalvą, be to, tai sustiprins jūsų sveikatą. Pažvelkite į lauke nuolat dūkstančius vaikus – jie trykšta energija ir gera nuotaika!

5. Saugokitės ultravioletinių spindulių

Visada saugokite savo odą nuo ultravioletinių spindulių. Taip pat nepamirškite saulėtomis dienomis nešioti akinius nuo saulės. Nepamirškite ir rankų bei dekoltė zonos.

6. Kontroliuokite mimiką

Mimikos raukšlės sendina net trisdešimtmečius! Išmokite kontroliuoti savo mimiką, tačiau nepamirškite, kad geriausias jaunystės pratimas – nuoširdi šypsena.

7. Rinkitės gerą kosmetiką

Teikite pirmenybę toms kosmetikos priemonėms, kurios skatina savojo kolageno gamybą. Izotretinoinas, daugiau nei 8 procentų koncentracijos AHA rūgštys skatina giluminį ir matomą odos atsinaujinimą. Pasiektą rezultatą įtvirtinti padės drėkinančios priemonės, turinčios apsaugos nuo saulės savybių.

8. Atsisakykite cigarečių ir neigiamų emocijų

Jeigu norite ilgai atrodyti jaunai, privalote mesti rūkyti ir vengti neigiamų emocijų. Reguliari meditacija ir pozityvus nusiteikimas kiekvienam sukurs tikrą stebuklą! Verčiau stenkitės padėti artimiesiems, nes tai suteiks pasitikėjimo savimi ir užtikrins harmoningą santykį su aplinkiniais. Tik dovanodami gerumą kitiems tampame laimingesni, o laimė tinka kiekvienam!

Na, o svarbiausia, žvelkite į pasaulį paprasčiau, nevertinkite visko pernelyg rimtai! Nors kartais pasistenkite būti nerūpestingi.

Apie savo sveikatos būklę galite daugiau sužinoti atlikę šį testą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)