Kad gyvų eglučių jau galima nusipirkti prekybos centruose, išplatintame pranešime spaudai rašo prekybos tinklas „Maxima“. Norintieji savo namus papuošti gyvu medžiu, kaip informuojama pranešime, galės įsigyti kirstinių eglių, eglių vazonuose ar tiesiog eglišakių. Prekybininkai tikina esą euro įvedimas eglių kainoms įtakos neturėjo.

Šiemet, kaip ir pernai, gyvų eglučių kainos svyruoja nuo 3 iki 30 eurų, priklausomai nuo jų rūšies bei dydžio, eglių šakos – po 1,73 euro, rašoma pranešime spaudai. Anot „Maxima LT“ komercijos vadovės Nijolės Penkovskienės, kalėdinių medžių kainos lieka stabilios, o kai kuriems budriems pirkėjams eglučių gali pavykti nusipirkti pigiau nei pernai.

„Manome, kad per šias šventes pirkėjai sau leis kiek daugiau paišlaidauti, tačiau prioritetą teiks kokybei, akyliau seks kainas ir kaip jau įprasta – ieškos nuolaidų. Eglutės ne išimtis. Vienas pagrindinių kriterijų renkantis eglutę – jos puošnumas, ne mažiau svarbi ir praktinė pusė, kad ji išsilaikytų ir atrodytų išvaizdi iki pat švenčių“, – savo poziciją atsiųstame pranešime pateikia N. Penkovskienė.

Anot prekybininkų, šiais metais pirkėjams siūlomas didelis gyvų eglučių bei kiparisų asortimentas: skintų ir vazoninių paprastųjų, sidabrinių, baltųjų, „Serbinių“ ir „Conika“ eglių, kėnių. Išplatintame pranešime prekybos centro atstovai tikina, kad daugiausiai medžių prekybos vietas pasiekia iš Lietuvos tiekėjų, tačiau kai kurios eglutės papildomai vežamos iš Latvijos ir Lenkijos.

Prekybos tinklo duomenimis, didžiausias eglučių pirkimo bumas būna gruodžio viduryje. Pernai pirmą gruodžio savaitę tinklo parduotuvėse nupirkta apie 1,5 tūkst. vienetų gyvų eglučių ar jų šakų, o trečią gruodžio savaitę – jau beveik 5 tūkst.

Prekybininkai skaičiuoja, kad pernai tarp pirkėjų populiariausios buvo eglės šakos – nupirkta daugiau kaip 2 tūkst. vienetų. Populiariausia iš eglučių pernai buvo iki metro siekianti paprastoji vazoninė. Kitos perkamiausios eglutės taip pat buvo nedidelės – iki 1,5 metro. Paprastąsias eglutes vijosi kitos, įdomesnės, Kalėdų medžių rūšys – „Conika“, sidabrinės ir iš kėnio šakų supintos eglutės.

Savo populiarumą, anot prekybininkų, išlaiko ir eglutės vazonuose. Jų pardavimai sudaro kiek daugiau nei pusę visų eglučių pardavimų. Tai esą rodo, kad vis daugiau žmonių skiria dėmesį aplinkosaugai, gyvosios gamtos išsaugojimui ir tikisi, kad per šventes džiuginusią eglutę po jų pavyks sėkmingai persodinti.

Kaip rašoma pranešime spaudai, keleto metų iš eilės pardavimai rodo, kad lietuviai ištikimi klasikai ir mieliau renkasi tradicines eglutes. Tiesa, šiais metais prekybininkai tikisi geresnio uždarbio mat pirkėjų nuotaikos optimistiškesnės nei praėjusiais metais.

„Tačiau nors šioms šventėms lietuviai planuoja skirti daugiau, vis tik jų išlaidos neturėtų išaugti. Šventinėms visos šeimos vaišėms turėtų pakakti 120, namams papuošti – apie 65, dovanoms apie 70 eurų“, – rašoma pranešime.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)