31 metų Ashley Ceciliai Castanedai ir 30 metų Gabrieliui Garciai gresia baudžiamoji atsakomybė. Pora buvo sulaikyta Veiko mieste per kovos su narkotikais reidą, skelbia NBC.

Pirmadienį maždaug 23 val. vietos laiku Teksaso policijai įtarimų sukėlė automobilis „Toyota Land Rover“. Policija sustabdė mašiną, kurią vairavo G. Garcia.

Apieškojus automobilį, po vairuotojo sėdyne buvo rasta 2,5 g metamfetamino. Keleivės A. C. Castanedos piniginėje buvo rasta dar 29,5 g tokių pačių kvaišalų.

Moteris buvo sulaikyta ir nuvežta į areštinę. Pakeliui ji prisipažino, kad intymioje kūno vietoje slepia pistoletą. Viena policijos pareigūnė, pakartotinai apieškojusi moterį, jos vaginoje aptiko užtaisytą pusiau automatinį 0,22 kalibro pistoletą „Smith & Wesson“.

Policija nurodo, kad pistoleto dėtuvė buvo pilna kulkų, o dar vienas šovinys jau buvo parengtas šūviui.

Policijos teigimu, ginklas buvo visiškai paruoštas šaudymui, o netyčinis šūvis galėjo pražudyti moterį, nes jo vamzdis buvo šalia gyvybiškai svarbių vidaus organų.

A.C. Castanedai, laikiusiai pistoletą jam netinkamoje vietoje, taip pat pateikti kaltinimai dėl ginklo laikymo taisyklių pažeidimo. Kvaišalai ir ginklas tarp odos rinkių C. Castanedos sulaikymas yra ne pirmas nuostabą keliantis atvejis, kai draudžiami daiktai nuo policijos buvo slepiami išnaudojant savo kūno ypatumus. 2009 metais toje pačioje Teksaso valstijoje buvo sučiuptas 25 metų George`as Vera, svėręs 225 kg. Jis pistoletą slėpė tarp nudribusių savo kūno riebalų sluoksnių.

Įdomiausia tai, kad dėl prekybos piratiniais kompaktiniais diskais sulaikytas vyras buvo apieškotas net tris kartus, tačiau pistoletas nebuvo rastas. Pirmą kartą G. Vera buvo patikrintas sulaikymo metu, o vėliau miesto ir apygardos kalėjimuose.
Tik tuomet, kai sargyba patikrino vyrą kalėjimo duše, tarp jo odos sluoksnių buvo rastas gana galingas 9 mm kalibro šaunamasis ginklas.
Tuo tarpu Floridos valstijoje praėjusiais metais buvo sulaikytas 42 metų vieno automobilio keleivis Christopheris Mitchellas, kuris nebuvo prisisegęs saugos diržu. 204 kg sveriantis vyras teisinosi, kad jam paprasčiausiai nepakako diržo ilgio, kad juo apsijuostų.

Ch. Mitchellas ir 38 metų vairuotojas Keithianas Robertsas pastebiami nervinosi. Policija, patikrinusi jų pavardes duomenų bazėse, sužinojo, kad Ch. Mitchellas jau buvo teistas dėl prekybos kokainu.
Į vietą buvo iškviestas kinologas su tarnybiniu šunimi. Katurkojis apuostė automobilio saloną ir patį Ch. Mitchellą, tarp jo pilvo rinkių aptikdamas vieną maišelį. Jame buvo 23 g marihuanos.
Automobilyje taip pat buvo aptikta 7 tūkst. dolerių, pistoletas ir šiek tiek kokaino.

Be to, vyrai vežėsi kilimų valymo miltelius ir drėgmę sugeriančias medžiagas. Manoma, kad šiomis priemonėmis jie mėgindavo panaikinti narkotikų skleidžiamą kvapą.