Ne veltui dažnai sakoma, kad merginos eina grožio miego, o tėvai savo vaikus nuo mažų dienų pratina prisnūsti po pietų. Suaugusieji supranta, kad miegas yra vienas iš didžiausių malonumų, tačiau svarbiausia yra tai, kad jis yra labai reikalingas jūsų sveikatai.

Miego metu sulėtėja jūsų pulsas, jūs visiškai atsipalaiduojate ir kūnas įgauna kitokį pagreitį – visi per dieną sukaupti toksinai būna pradedami plauti iš organizmo. Jūsų kūnas taip pat degina užsilikusias papildomas kalorijas ir jus paruošia naujai, produktyviai dienai.

Mokslininkai tikina, kad miegoti žmogus turi nuo 6 iki 8 valandų. Tiek laiko prireikia „išplauti“ iš smegenų per dieną sukauptus toksinus. Taip pat buvo pranešta, kad sutrumpinus savo miegą ir tęsiant įprastinį darbą mažai pailsėjus, jūs turite didesnę tikimybę senatvėje susirgti Alzhaimerio ar Parkinsono ligomis.

Sportuojantiems žmonėms miegas yra labai svarbus raumenų atsistatymui, gijimui. Taip pat visi tie, kurie patyrė traumas ar kitaip susižalojo, turėtų pasistengti gerai išsimiegoti, pailsėti – taip pagreitės kaulų, raumenų ar odos gijimas.

Blogai išsimiegojus jūs padidinate riziką susirgti širdies ligomis, diabetu, suprastėja jūsų kraujospūdis, jaučiamas galvos svaigimas, galūnių aptirpimas, slegiantis nuovargis. Asmenys, kurie mano, kad miegas nėra svarbus ir dažnai neišsimiega, pasak tyrėjų, yra emociškai labiau pažeidžiami, jautresni ir piktesni.

Vašingtono universiteto mokslininkai padarę tyrimus išsiaiškino, kad prastai miegantis asmuo susiduria su problemomis priimant sprendimus. Tikima, kad mažai besiilsintys žmonės dažnai suklysta ir netinkamai sprendžia skirtingus klausimus, nesugeba atidžiai mąstyti.

Kai jau žinome, kad miegant deginamos kalorijos, nenustebsime išgirdę ir tai, kad miego trūkumas veda prie didėjančio svorio bei nutukimo.

Vairuojantiems žmonėms privaloma išsimiegoti bent 8 valandas per parą, antraip sulėtėja jų reakcija, nesusitelkiama į kelią ir suprastėja vairavimas, didėja riziką sukelti avariją.