„Žinia, kad reikės pakeisti šturmaną mane pasiekė netikėtai. Buvau tik ką grįžęs iš treniruočių Italijoje, kur asfaltinio ralio subtilybių mokiausi pas legendinį Italijos lenktynininką Vittorio Caneva. Likus trims savaitėms iki Europos čempionato varžybų Estijoje mano nuolatinis kompanionas K. Helleris pranešė, kad viename ralyje Lenkijoje pateko į avariją ir susižeidė koją. Gauta trauma neleidžia jam startuoti ralyje Estijoje, todėl kartu su mano atstovaujama „Subaru Poland Rally Team“ ieškojome naujo patyrusio šturmano“, – teigia Dominykas Butvilas.

Vis dėlto, didelis komandos įdirbis bei ralio lenktynininkų ir šturmanų pažinojimas padėjo pakankamai greitai surasti žmogų, su kuriuo greičiausias ralio trasose lietuvis galės toliau varžytis Europos ralio čempionate: „Naujas šturmanas vardu Przemekas Mazuras. Aš jį pažįstu po metų praleistų Lenkijos ralio čempionate. Jį pažįstantys profesionalai komentavo, kad man tikrai pasisekė ir nenusivilsiu. Aš to tikiuosi, bet galėsiu įsitikinti tik treniruotėse prieš Estijos ralį. Pakeisti šturmaną prieš pat varžybas yra didelis žingsnis. Reikia išugdyti pasitikėjimą ir gerą savitarpio supratimą, kad greičio ruože galėčiau galvoti tik apie vairavimą ir stenogramą. Ateinantį savaitgalį planuojame startuoti mini ralyje, kuris vyks netoli Europos čempionato trasų Estijoje“, – optimizmo nepraranda 2012 ir 2013 Lietuvos ralio čempionatas.

D.Butvilas prieš Estijos ralį šio sezono Europos ralio čempionato bendroje įskaitoje užima 3-ąją poziciją ERC2 klasės įskaitoje. Greičiausias Lietuvos ralio lenktynininkas paskutiniame dalyvautame etape Portugalijoje nugalėjo savo klasėje aplenkdamas visus konkurentus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją