Vakarinėje programos dalyje pirmas į baseiną įšoko Danas Rapšys. 20-metis sportininkas dalyvavo 100 metrų plaukimo nugara rungties A finale.

Tačiau iki medalio jam pritrūko vos 0.19 sek. Nuotolį D. Rapšys įveikė per 54.90 sek., o ant apdovanojimų pakylos stojo trys italai – Simone Sabbioni (54.15), Christopheris Ciccarese (54.51) ir Luca Mencarini (54.71).

Po pusantros valandos jaunasis Lietuvos plaukikas varžėsi dar viename finale. Ir galiausiai jam pavyko iškovoti apdovanojimą.

200 metrų laisvuoju stiliumi jis nuplaukė per 1:48.51 min. ir užėmė trečią vietą. Už jį greitesni buvo tik čempionu tapęs olandas Sebastiaanas Verschurenas (1:47.88) ir sidabrą laimėjęs šeimininkas Damiano Lestingi (1:48.44).

Pagaliau medalį iškovojo ir D.Rapšys! Netrukus R.Meilutytės ir G.Titenio startai.Transliacija: http://www.sportas.lt/straipsnis/r-meilutyte-g-titenis-ir-d-rapsys-dalyvaus-plaukimo-varzybu-italijoje-a-finaluose-tiesiogine-vaizdo-transliacija-100606
Posted by Sportas.lt on 2015 m. birželio 13 d.

Iškart po to baseine pasirodė ir geriausia šalies plaukikė Rūta Meilutytė. 18-metė 50 metrų plaukime krūtine triumfavo be didesnio vargo – 30.07 sek. Nuo olimpinės, pasaulio ir Europos čempionės bei rekordininkės kitos prizininkės atsiliko daugiau nei puse sekundės.

Sidabrą iškovojo švedė Jennie Johansson (30.64), bronzą – olandė Moniek Nijhuis (30.65).

„Manau, mes abu tikėjomės, kad Rūta plauks šiek tiek greičiau. Tačiau po trijų sunkių savaičių, kurias Rūta kovojo su virusu, mes turime būti laimingi, kad ji rodo pasaulinio lygio rezultatus, nepaisydama ligos. Dabar mūsų dėmesys – pasaulio čempionatui Kazanėje“, – po šeštadienio plaukimų sakė „auksinės žuvelės“ treneris Jonas Ruddas.

Antra diena ir antras auksas. R.Meilutytė vėl greičiausia! :)Transliacija: http://www.sportas.lt/straipsnis/r-meilutyte-d-rapsys-ir-g-titenis-italijoje-vel-kovos-del-medaliu-100585
Posted by Sportas.lt on 2015 m. birželio 13 d.

Analogiškoje rungtyje plaukęs Giedrius Titenis, deja, liko be medalio. 25-erių anykštėnas nuotolį įveikė per 27.65 sek. ir turėjo tenkintis šeštąja vieta.

Nesunkiai varžybose triumfavo olimpinis čempionas Cameronas van der Burghas iš Pietų Afrikos Respublikos. Jo laikas – 27.01 sek. Antrą ir trečią vietas pasidalijo Italijos sportininkai Nicolo' Ossola (27.51) ir Andrea Toniato (27.56).

B finale plaukęs Andrius Šidlauskas kartu su slovaku Tomašu Klobučniku užfiksavo vienodą laiką (28.10) ir užėmę ketvirtąsias vietas galutinėje rikiuotėje pasidalijo 12-13 pozicijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)