„Klaipėdos granitas“ – Utenos „Utenis“. Birželio 6 dieną 17.30 val. Klaipėda, centrinio stadiono dirbtinė aikštė. Pirmame rate – 3:1.

Uostamiesčio klubas pergalės neiškovojo jau nuo septinto turo. Tada Gedimino Jarmalavičiaus treniruojami futbolininkai įveikė būtent uteniškius.

Aštuonios rungtynės be laimėjimų ir patirti keli triuškinantys kirčiai nuo čempionato lyderių gerokai suerzino komandos strategą, kuris po dvikovos su „Trakais“ užsiminė apie kai kurių žaidėjų abejingumą bei rimtas permainas pertraukos metu. Tokie G. Jarmalavičiaus žodžiai ir į rikiuotę po nuobaudų sugrįšiantys patyrę gynėjai turėtų pridėti likusiems komandos draugams motyvacijos.

Pergalė prieš „Utenį“ leistų atitrūkti saugesniu atstumu nuo „Šiaulių“ ir pagal pelnytus taškus susilyginti turnyro lentelėje su kitais varžovais.

Uteniškių stovykloje nuotaikos kiek kitokios: klubas nepralaimi penkiuose mačuose iš eilės, demonstruoja solidžią gynybą ir po vilčių nepateisinusio sezono starto kyla į viršų. Vis dėlto prie susižeidusio ir trejas rungtynes praleidusio Mindaugo Grigaravičiaus prisidėjo ir dvikovoje su Kauno „Stumbru“ aikštę palikęs Mantas Fridrikas. Jeigu vidurio gynėjas Klaipėdoje nerungtyniaus – „Uteniui“ apginti savo vartus taps gerokai sunkiau.

Kauno „Spyris“ – Marijampolės „Sūduva“. Birželio 7 dieną 19 val. Kaunas, S. Dariaus ir S. Girėno stadionas. Pirmame rate – 1:5.

Pirmame rate kauniečiai Marijampolėje per antrą kėlinį praleido net penkis įvarčius ir buvo sutriuškinti. Šį kartą Laimio Bičkausko treniruojama ekipa sieks atsirevanšuoti už skaudžią nesėkmę.

„Spyrio“ žaidėjai parodė charakterį dvikovoje su Pakruojo „Kruoja“ ir iš varžovo teritorijos išsivežė svarbius tris taškus. Maža to, kauniečiai tai padarė be diskvalifikuoto gynybos ramsčio Igno Deduros, kuris artėjančiame mače galės rungtyniauti. Vis dėlto komandai negalės padėti pastaruoju metu solidų žaidimą demonstruojantis Lukas Sendžikas. Šis futbolininkas Pakruojyje užsidirbo raudoną kortelę.

Marijampoliečiai grįžo į pergalių kelią ir, pademonstravę galingą puolimą, susidorojo su „Šiauliais“. „Sūduvos“ ekipoje nerungtyniaus šiuo metu Vengrijoje su Lietuvos rinktine plušantis saugas Karolis Chvedukas, tačiau ir be šio svarbaus žaidėjo „Sūduvą“ derėtų laikyti mačo favorite. Po nesėkmių serijos iškovotos pergalės turėjo suteikti pasitikėjimo Suvalkijos futbolininkams, tad kauniečiams kovoti dėl trijų taškų savo sirgalių akivaizdoje bus labai sunku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją