„Projektas prasidėjo šiek tiek kitaip, nei norėtųsi. Beveik savaitę sirgau gripu. Teko pakoreguoti visus planus – nei masažų, nei susitikimų, nei sporto“, – guodžiasi A. Štukytė.

Pagrindinės sveikos mitybos taisyklės

Aktorei pasveikus, moterys susitiko su mitybos specialiste, internetinio puslapio sulieknek.lt įkūrėja Vaida Kurpiene, kuri, atlikusi dalyvių kūno analizę, kiekvienai sudarė po individualų mitybos planą bei papasakojo apie pagrindines sveikos mitybos taisykles.

„Pirmiausiai merginoms patariau gerai išsimiegoti, nes nuo to priklauso sotumo jausmas. Jei per mažai miegame, antroje dienos pusėje labiau norime saldumynų, miltinių patiekalų ar tiesiog sotesnio maisto. O pirmoje dienos pusėje lėtėja medžiagų apykaita. Antroji sąlyga - pradėti valgyti sąmoningai ir skirti maistui laiko. Taip kur kas greičiau pajuntamas sotumo jausmas, suvalgoma mažesnė porcija ir, svarbiausia, pasimėgaujama maistu, ne tik kramtymo procesu", - pasakoja V. Kurpienė.

Taip pat susitikimo metu dalyvės su mitybos specialiste kalbėjo apie pasiruošimą pokyčiams, skysčius, mitybos režimą, vertingą maistą bei vengtinus produktus: "Puiku, kad Eglė ir Aušra geria daug skysčių ir joms tai išeina natūraliai. Jos klausė apie produktus, kurių reikėtų vengti ir kuo juos keisti. Labai svarbu vengiamus produktus pakeisti vertingesniais, bet taipogi skaniais. Uždraustų produktų nėra, svarbu prisiminti, kada ir kiek jais galima mėgautis. Mano tikslas nėra padaryti taip, kad jos numestų kuo daugiau svorio per trumpą laikotarpį. Mano tikslas - kad jos gerai jaustųsi ir pakeistų mitybos įpročius. Sveikai lieknėjant svoris krenta pamažu, tačiau žymiai pagerėja savijauta. Todėl patariau dalyvėms nesisverti kasdien. Juk suvalgius sūresnį patiekalą kitą dieną sversite kilogramu daugiau. Tai tiksusikaupę skysčiai, galintys sukelti neigiamas emocijas, bet ne tikrasis jūsų svoris".

"Po šio susitikimo mintys - pozityvios. Padarysim tiek, kiek pati įdėsiu pastangų. Atsakinga esu pati už save, tai ugdo valią. O patarimai tikrai geri. Sveikai maitinantis nereikia aukoti nei laiko, nei papildomų išlaidų. Atvirkščiai - išlaidos maistui sumažėja. Gavome namų darbų - fiksuoti ką ir kada valgai. Valgyti sąmoningai, lėtai, pajaučiant kiekvieną kąsni, išjungti televizorių, padėti šalin kompiuterį, pasimėgauti procesu. Visi kiti patarimai - tikrai esminiai. Rodos, viską žinai, bet kai atsako i klausimą "kodėl", viskas susideda į savo vietas", - džiaugiasi žinoma kino, teatro bei televizijos aktorė.

"Labai patiko Vaidos aiškios gairės nuo ko pradėti ir kokių elementarių taisykliu laikytis. Jos labai paprastos ir tikrai neatrodo labai komplikuotai. Dabar esu labai ryžtingai nusiteikusi ir laikysiuosi taisyklių, kurias surikiavo mums Vaida Kurpienė. Grįžus namo tuoj pat padariau "inventorizaciją" virtuveje ir nekantrauju pasižiūrėti, kaip man seksis toliau", - sako banko administratore dirbanti Eglė.

"Mitybos specialistei aš esu tikrai didelis iššūkis. Mano dienos grafikas labai įtemptas, neturiu laiko nei lentelių pildyti, nei jos siunčiamų videoseminarų peržiūrėti. Šiuo metu organizuoju daug koncertų, tad kol kas vykdau tik du V. Kurpienės paliepimus: stengiuosi lėtai kramtyti maistą ir gerti daug vandens", - savo potyriais dalijasi atlikėja.

Tuo metu V. Kurpienė giria moterų entuziazmą ir džiaugiasi, kad jos prisideda prie tokio gražaus projekto: "Tai svarbu ne tik joms, bet ir visoms skaitytojoms. Žmonės nemato, su kokiais sunkumais susiduriama lieknėjant ar pradedant maitintis kitaip, visi mato tik pasikeitusį žmogų. Šios trys moterys yra puikus pavyzdys kiekvienam, kad visiems tų sunkumų būna. Tad ir skaitytojos gali būti tikros, kad jos yra ne vienos. Matyti tą kelią - labai svarbu".

Figūrą tobulina limfodrenažiniais masažais

"Masažų studijoje mane pasitiko su rožių puokšte, šalia visuomet yra specialistė, todėl iš masažų galiu gauti maksimalią jų naudą. Žinoma, po to kelias dienas skauda visą kūną, net padus. O reikia avėti aukštakulnius, koncertuoti, vesti renginius. Kojos per kelius net linksta", - sako šiuo metu limfodrenažinių masažų grafiką besidėliojanti L. Kazlauskienė.

"Pirma savaitė labai greitai prabėgo. Kruopščiai atlikau visus užduotus namų darbus: lankiau limfodrenažinius "Studio Figura" masažus, rašiausi viską, ką dedu į burną. Tiesa, po pirmųjų masažų jaučiausi kaip gerai pasportavusi. Lipant laiptais net kojos linko", - sako po 400 kilokalorijų per vos vieną masažo seansą sudeginanti E. Grigaliūnienė.

Limfodrenažinių masažų poveikiu džiaugiasi ir A. Štukytė: "Valanda masažo sušildo visą kūną. Svarbu, kad pagal save galima reguliuoti intensyvumą. Tik reikia klausytis savo kūno. Be to, procedūra reikalauja vartoti daug vandens, o tai pratina prie gerų įgūdžių. Net po pirmojo masažo pajutau teigiamus pokyčius, rekomenduoju visoms taip pat pabandyti", - moteris ragina A. Štukytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)