Visgi, kaip rašo huffingtonpost.com, svorių kilnojimas ne tik padeda sulieknėti, stiprina raumenis, bet ir apsaugo nuo ligų, gerina nuotaiką.

Jūsų dėmesiui – 12 priežasčių, kodėl patartina pakilnoti svarmenis

1. Ilgiau gyvensite

Reguliari mankšta, sportas iš tiesų pailgina gyvenimą, o ypač šiuo požiūriu naudingos raumenis lavinančios treniruotės. Su amžiumi raumenys suglemba, bet kuo tvirtesni jūsų raumenys, tuo ilgiau gyvensite. Tad užuot sukę galvą dėl svorio ar kūno masės indekso turėtume daugiau dėmesio skirti raumenų stangrinimui.

2. Geriau miegosite

Reguliariai sportuojantys žmonės geriau miega. 2012 m. atliktas tyrimas parodė, jog svarmenis kilnojantys vyresnio amžiaus vyrai naktimis rečiau pabusdavo, kiečiau miegojo, lyginant su tais, kurie nesportavo.

3. Progresas akivaizdus

Kas gali būti geriau nei užsibrėžti tikslą ir jį pasiekti? Jei esate naujokas, pamatysite, kad imate pakelti vis didesnius ir didesnius svorius. Na, o tada apims pasitenkinimas.

4. Apsaugote kaulus

Ištvermės pratimai didina kaulų tankį, tad vyresniems žmonėms sumažėja lūžių rizika.

5. Gerinate balansą

Na o kaulai vyresnio amžiaus žmonėms lūžta pargriuvus... Svarmenų kilnojimas saugo nuo osteoporozės, taip pat gerina balansą, tad rečiau krisite.

6. Jausitės laimingesni

Kaip ir be kokia fizinė veikla, svarmenų kilnojimas labai į naudą psichinei sveikatai. Šios treniruotės mažina nerimą, depresijos simptomus, stiprina pasitikėjimą savimi, netgi gerina smegenų veiklą.

7. Gražiau atrodysite su apgludusias džinsais

Nesiūlome kilnoti svarmenų vien dėl išvaizdos, na bet norint sulieknėti svarmenų kilnojimas – veiksmingesnis būdas nei kardiotreniruotės, sako treneris Nickas Tumminello. Jis pataria sveikai maitintis ir reguliariai pakilnoti svarmenis.

8. Sudeginsite daugiau kalorijų

Turint daugiau raumenų organizmas sudegina daugiau kalorijų, net jei tiesiog sėdite.

9. Pakanka 30 min. trukmės treniruotės

Ištvermės treniruotės neužims visos dienos. Po teisybei, per savaitę pakanka skirti tokioms treniruotėms nuo 30 iki 60 min.

10. Nė nereikia eiti į sporto salę

Sakome „kilnoti svarmenis“, bet iš tiesų ištvermės stiprinimo treniruotės gali būti įvairiausios – galite net puodus virtuvėje kilnoti, galima stiprinti ištvermę vien pasitelkiant kūno svorį. Beje, daugelis treniruoklių sporto salėje nėra pritaikomi visiems žmonėms.

11. Greičiau bėgiosite

Arba ilgiau plaukiosite, ilgiau važinėsite dviračiu ar pan. Kuo stipresni raumenys, tuo daugiau ištvermės.

12. Stiprinate širdį

Ne tik kardiotreniruotės stiprina širdį. Įrodyta, kad ištvermės treniruotės mažina kraujospūdį, kartais ne prasčiau nei vaistai. Amerikos širdies gydytojų asociacija pataria suaugusiems bent du kartus per savaitę atlikti ištvermės pratimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)