„Vakare, apie 20.15 val. atėjau apsipirkti į parduotuvę, Ulonų gatvėje. Priešais mane apsipirkinėjo policijos pareigūnai. Abu buvo uniformuoti, per raciją skambėjo pranešimai apie įvykius. Suprantu, kad vyrai patruliavo. Vienas jų įsigijo brendžio butelį, konservų, o kitas – mišrainės ir keptos vištienos. Draugai juokavo – matyt užkandai“, – dalijosi pareigūno pirkinius nufotografavęs Karolis Vaitkevičius.

„Nežinau, ar jie gali įsigyti alkoholio, bet pasijutau kažkaip nejaukiai, kai ginkluotas žmogus, turintis teisę patikrinti ir mano dokumentus, ir mane sulaikyti, perka alkoholinius gėrimus. Gal jie šaltomis budėjimo naktimis išlenkia po taurelę? – svarstė vyras. – Tikrai nenorėčiau, kad tokie pareigūnai užtikrintų mano saugumą ir visuomenės gerovę“.

Policijos departamento atstovas informavo, kad toks pareigūno pirkinys, formaliai, nėra pažeidimas. Visgi, uniforma įpareigoja elgis ne tik pagal įstatymus, bet ir pagal visuomenės normas, kad policija turi būti pavyzdys visuomenei.

„Alkoholio kontrolės įstatymas nedraudžia parduoti alkoholinių gėrimų uniformuotiems asmenims, tad formaliai, pažeidimo nėra. Tačiau žiūrinti iš moralinės, etinės pusės, tai atrodo negražiai“, – informavo Policijos departamento Komunikacijos skyriaus viršininkas Ramūnas Matonis.

Anot R. Matonio, policijos pareigūnai turi pasitvirtinę etikos kodeksą, kuriame numatyta saugoti profesinę garbę, savo gerą vardą ir elgtis taip, kad savo veiksmais ar elgesiu nežemintų pareigūno vardo.

„Pareigūnas privalo vadovautis visuotinai priimtomis moralės normomis, savo elgesiu stengtis būti pavyzdžiu kitiems asmenims, elgtis pagal visuotinai priimtas elgesio normas ir savo elgesiu, drausme, kultūra stengtis būti pavyzdžiu kitiems asmenims, visada prisiminti, kad pagal jo elgesį sprendžiama apie visą policiją ir jos pareigūnus. Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas, susipažinęs su informacija, nurodė įvertinti šių pareigūnų elgesį“, – pranešė R. Matonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (921)