Skelbiame viena svarbiausių ir reikšmingiausių šalies gamtosauginių akcijų – Lietuvos laukinės gamtos fotografijų konkursą „Gintarinis žaltys 2014“.

Nei konkurso organizatoriai, nei laukinės gamtos fotografai, nei konkurso gerbėjai ir aktyvūs dalyviai, o juo labiau oponentai bei skeptikai prieš penketą metų negalėjo pagalvoti, kad kada nors tai įvyks – sulauksime jubiliejinio penktojo Lietuvos laukinės gamtos fotografijų konkurso „Gintarinis žaltys 2014“.

Tokia sukaktis byloja, jog gamtos fotografų gretos gausėja, tvirtėja, bręsta, auga profesionalumas ir kokybė, bei įrodymas, jog visi, kas dažniau, kas rečiau pasičiumpa fotoaparatą ir išskuba į gamtą, tuo tenkina ne tik savo aistras, pomėgius, siekius, bet kartu prisideda prie Lietuvos gamtos išsaugojimo.

Taigi visi, kurie mylite gamtą ir iš rankų niekada nepaleidžiate fotoaparato, įamžindami savo įspūdžius gamtoje, kerintį ir nepakartojamą gyvūnų bei augalų pasaulį, įstabiausias jo gyvenimo akimirkas, patirtus netikėtus susitikimus ir atradimus ar tiesiog gamtos grožį, suskubkite patys, paraginkite savo pažįstamus ir draugus – prasideda geriausių 2014-ųjų metų laukinės gamtos akimirkų rinkimai.

Ką turite padaryti:

• Pirmiausia elektroniniu paštu konkursas@lutute.lt užsiregistruoti į konkursą;
• Elektroniniu paštu gausite konkurso taisykles ir nuotraukų registravimo anketą;
• Iki 2015 m. sausio 1 d. elektroniniu paštu turėsite atsiųsti savo nuotraukas pagal nurodytas nominacijas;
• Nuotraukos, atitinkančios konkurso sąlygas ir techninius reikalavimus, patenka į konkurso pusfinalį;
• Vertinimo komisija 2015 m. sausį atrenka geriausius darbus į konkurso finalą;
• 2015 m. vasarį vyksta finalinė nuotraukų atranka, po kurios paaiškėja atskirų nominacijų laureatai;
• Į konkurso finalą atrinkti darbai patenka ir į geriausių 2014 m. laukinės gamtos fotografijų albumą „Lietuvos laukinės gamtos fotografija 2014“. Iš šių nuotraukų rengiama paroda (apie jos laiką ir vietą bus pranešta). Atidarant parodą skelbiami ir apdovanojami atskirų nominacijų laureatai, visuomenei ir žiniasklaidai pristatomas geriausių darbų albumas;
• Vėliau paroda visus metus iki kito konkurso keliauja po Lietuvą.

Jeigu kiltų klausimų ar neaiškumų, rašykite konkursas@lutute.lt.

O kas šiuo metu vyksta gamtoje, galite išvysti geriausiose Lietuvos laukinės gamtos fotografų klubo NATUREPHOTO.LT savaitės nuotraukose.