Smūgiai Kobanėje „nuslopino arba sunaikino“ devynias džihadistų ugnies pozicijas ir vieną pastatą, nurodė Centrinis štabas. Irake penki aviacijos smūgiai sunaikino vieną džihadistų automobilį į pietvakarius nuo Mosulo užtvankos ir apgadino keturias kitas mašinas bei keturis pastatus, kuriais kovotojai naudojosi netoli al Keimo, pridūrė kariškiai.

Kautynės Kobanėje tęsėsi šeštadienį, kai džihadistai surengė naują puolimą prieš vietinių kurdų kovotojus, kurių pajėgas sustiprino iš Irako atvykę gerai ginkluoti sukarintų kurdų pajėgų nariai.

Apie 150 pešmergais vadinamų Irako kovotojų, kurių daugelis skandavo „Kobanė!“, buvo sutikti kaip didvyriai, kai kirto sieną iš Turkijos vėlai penktadienį, kad prisidėtų prie kurdų, kurie stengiasi atremti „Islamo valstybės“ kovotojų puolimą.

Įnirtingi susirėmimai Kobanėje ir miesto apylinkėse nusinešė apie 100 „Islamo valstybės“ kovotojų gyvybių, nurodė padėtį šalyje stebinti nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Penktadienį taip pat žuvo 15 miestą gynusių kurdų, pridūrė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi SOHR, gaunanti informacijos iš plataus šaltinių tinklo Sirijoje.

Šios organizacijos duomenimis, per Kobanės šturmą, kurį „Islamo valstybė“ pradėjo rugsėjo viduryje, žuvo iš viso 958 žmonės: 576 džihadistai, 361 kurdų kovotojas ir 21 civilis.

„Islamo valstybė“ užėmė dideles teritorijas Sirijoje ir kaimyniniame Irake, kuriose įkūrė „kalifatą“ ir primetė griežtą valdymą pagal islamo teisę – šariatą.