Pateikiame jo nuomonę, kurią perspausdino svetainė inosmi.ru:

Rusija išaugo pavergdama valstybes, socialines grupes, tautas, vykdydama nenutrūkstamus (sėkmingus, nesėkmingus ar laikinai sėkmingus) agresijos aktus prieš savo kaimynes, remdamasi terorizmu kituose žemynuose, sodindama ir palaikydama kruvinus karaliukus, destabilizuodama ištisus regionus, demoralizuodama daugelio Vakarų valstybių elito dalis, diegdama civilizacijos bei etikos antistandartus ir šantažuodama iš esmės visą pasaulį.

Ji išaugo iš absoliutaus negailestingumo, kuris leido jai masiškai žudyti savo pačios piliečius, kai tik satrapui tai pasirodydavo būtina, juo labiau – be jokios sąžinės graužaties naikinti kitų šalių žmones.

Kai kurie patarėjai supranta šią Rusijos valstybinę specifiką, tačiau Vakarų politinis elitas (išskyrus retus ritualinių šūksnių momentus) apsimeta, kad to nemato. Kremlius savo valstybinę propagandą konstruoja iš hipermelo ir hiperįžūlumo, kurie yra nepažįstami Vakarų civilizacijai – štai dėl ko Vakarai prieš Rusiją taip dažnai atrodo bejėgiai.
Tarptautinė bendruomenė per apsivalymo procesą išspjauna susidariusias siaubūnes, kaip išspjovė Vokietijos nacionalsocializmą. Tačiau su Rusija kol kas šito neįvyko: ji tarsi ašaka įstrigo pasaulio gerklėje ir apauga bjauriais virusais, užkrėsdama jais visą organizmą.

Tokia Rusija yra liūdna istorijos klaida, kuri bus ištaisyta. Dėl šios priežasties ne Ukraina, o tokia Rusija yra laikina valstybė. Nauji energijos šaltiniai greitai atima jos jėgas ir šis procesas tik spartės. Kompleksuotas kagėbistas Vladimiras Putinas pasirodė pernelyg neprognozuojamas, kad amerikiečiai galėtų juo remtis, saugodami jėgų pusiausvyrą prieš Kiniją.

Skalūnų dujos ir nauji energijos gavybos šaltiniai, nepaisant masinio daugybės rusų agentų sabotažo ir Vokietijos palaikymo, taip išsekins Rusiją, kad baimindamasis galingo visuomenės sprogimo, Maskvos elitas pakeis V. Putiną. Kovą dėl jo vietos laimės tas, kuris pasiūlys tikėti ne Rusijos galia, bet rusų protu.

Pasakos? Pakalbėsime po trejų metų.