Kaip atpažinti, kad rankose laikai tikrą euro banknotą? Apie tai sutiko papasakoti Lietuvos banko Grynųjų pinigų tarnybos Pinigų gamybos organizavimo ir ekspertizės skyriaus viršininkė Danguolė Liaugminienė.

Jos teigimu, tereikia vadovautis tik trimis paprastais patarimais.

Euras – bendroji Europos Sąjungos valiuta. 2015 m. sausio 1 d. Lietuvai prisijungus prie euro zonos, euras pakeis litą ir taps vienintele teisėta, privaloma priimti atsiskaitymams, mokėjimo priemone šalyje. Visose euro zonos valstybėse cirkuliuoja vienodi eurų banknotai.

Svarbu žinoti ir tai, kad kiekvienas euro banknotas yra skirtingos spalvos ir dydžio. Kuo didesnis nominalas, tuo didesnis banknotas. Ant skirtingų nominalų banknotų pavaizduoti skirtingų Europos epochų architektūros stiliai. Banknotų averse (bendrojoje pusėje) atvaizduoti langai ir vartai simbolizuoja atvirumą, bendradarbiavimą ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje. Taip pat juose atvaizduotas Europos žemėlapis ir Europos Sąjungos vėliava.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)