Klaipėda“ rašo, kad belaukiant šalies vadovės apsilankymo Jūros šventėje, nuspręsta vieną aukščiausių Klaipėdoje - Muzikinio teatro pastatą papuošti Lietuvos valstybės istorine vėliava, kuri turėjo liudyti, kad mieste vieši Prezidentė. Pasak šio teatro direktoriaus Ramūno Kaubrio, kažkas paprašė, kad įleistų į pastatą, žmonės užlipo ir pakeitė tą vėliavą, tačiau šventė baigėsi, Prezidentė išvažiavo, o istorinė vėliava liko.

„Situacija komiška, savivaldybė nebuvo vėliavos pakeitimo iniciatorė. Paprašiau, kad ji būtų pakeista į trispalvę, nes yra aiškiai reglamentuota, kur istorinę valstybės vėliavą galima iškelti. Nors, žinoma, čia nieko blogo nėra, ne svastika gi plevėsuoja“, - sakė Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis.

„Gal einame į autonomiją?“ - paklaustas apie mieste plevėsuojančią valstybės istorinę vėliavą pajuokavo Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas.

Lietuvos valstybės istorinė vėliava paprastai iškeliama tik ten, kur tuo metu reziduoja šalies vadovas. Jam išvykus,vėliava turi būti nuleista.