2014 02 08

Penktadienis sunkiausia diena biure, jei nori koreguoti mitybą. Nerašyta taisyklė - atsinešti pyragą/sausainių/bandelių. O retkarčiais dar ofiso damos ir pačios iškepa - neparagavimas gali būti išvystytas iki tokių apkalbų, kad geriau jau paragauti ir ramiai gyventi. Jei kas esate dirbę moteriškame kolektyve, turbūt suprantat, apie ką kalbu.

Kitas man aktualus klausimas - kaip išgerti daugiau vandens? Šiandien dėl išorinės drėgmės buvo taip šalta, kad negalėjau prisiversti gerti to šalto beskonio gėrimo. 3 puodeliai žalios arbatos irgi neblogai, bet tikrai manau, kad reiktų daugiau. Gal kas turit kokį žiemos receptą, kaip jį be kalorijų paskaninti?

Šiandien ryte prisiminiau, kad kampe stovi užmiršta kokteilinė, o juk su ja galima pagaminti puikių sveikų kokteilių. Tą ir dariau - dabar intensyviai ieškau skanių receptų.

Dienos meniu:

Pusryčiai:
Kokteilis iš banano, 125 ml natūralaus jogurto ir obuolio 
~150 kcal

Užkandis prieš pietus:
Kava su pienu, be cukraus ~40 kcal
Kolegės pyragas su obuoliais ~120 kcal

Pietūs:
Traškios salotos
Avokadas
Agurkas
60g vištienos filė
aliejaus-acto užpilas
~200 kcal

Užkandis prieš vakarienę:
Obuolys ~43 kcal
Apelsinas ~61 kcal
Kivis ~61 kcal
Varškė su žemės riešutų sviestu ~111 kcal

Vakarienė:
Naminis daržovių troškinys su vištienos filė (cukinija, paprika, morkos, svogūnai)
~338 kcal

30 min pasivaikščiojimo
3 puodeliai arbatos + 250ml vandens

2014 02 09-10

Savaitgalis - sunkiausios dienos, jei esi nusprendęs riboti kalorijas. Tačiau dėl judėjimo kaip tik mažiau problemų - boulingas, biliardas, pasivaikščiojimai parke. Šis savaitgalis toks ir buvo. Ir pagaliau – 1,5 l vandens per vieną dieną. Nesijaučiau išpampusi, tik pajutau, kad visą savaitę valgant daugiau šviežių vaisių ir daržovių pagerėjo virškinimas.

Manau, prie to prisidėjo ir griežtas kasdienis pasivaikščiojimas. Laukiu, kol bus sausiau ir po truputį dairausi sportinės avalynės - turiu mažą viltį pradėti bėgioti. Tai galiu daryti per pietų pertrauką, kadangi turime dušą darbe. Jei tokių privalumų jūsų darbas neturi - išbandykite ėjimą pėsčiomis namo. Pradžioje tik viena stotele daugiau, po to – dviem, pamatysit, kad tai suteikia energijos.

Sunkioji dalis savaitgaliais - draugų kompanija ir jų pomėgis užsisakyti nesveikų užkandžių į namus. Tad šį kartą kviečiausi pas save ir pasiūliau daržovių užkandėlių ir užtepų. Man iki tol nežinota naujovė buvo humusas iš avinžirnių. Patiektas su morkomis, agurkų šiaudeliais sužavėjo ne vieną. O prisiekusiems traškučių mylėtojams tiko ir su jais.

1 didelis indelis:
2 skardinės konservuotų avinžirnių;
2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
1 skiltelė česnako;
1-1,5 citrinos sulčių;
druskos;
pipirų;
aitriosios paprikos dribsnių;
4 šaukštai kepintų sezamų sėklų.

Viską sutrinti kombainu ir tiekti. Galima pagardinti ir savo mėgstamai ingredientais - kmynais, žolelėmis.