Būtent amžiaus kategorijos apibrėžia organizmo poreikius ir viso organizmo būklę.

Iki 25 metų

Norite grakščių kojų, plokščio pilvuko ir stangraus užpakaliuko? Tuomet laikykitės „jaunystės“ dietos ir nors kiek susireguliuokite dienos režimą. Šiuo periodu organizmas reikalauja nuo 1800 iki 2000 kcal per parą. Svarbiausi komponentai jums – tai kalcis, padedantis formuoti kaulus, ir geležis, nulemianti teisingą kraujo ląstelių vystymąsi.

Rytą pradėkite nuo stiklinės vandens, pusryčiams valgykite vaisių, virtų kiaušinių, gerkite nesaldžią kavą ar arbatą. Pietums galima pasilepinti balta mėsa, jogurtu, žaliomis daržovėmis be majonezo ir rupių miltų duona. Vakarienė turi būti lengva – tai žuvis su daržovėmis, salotos arba daržovių sriuba. Venkite pyragėlių, ledų, geriau užkandžiams rinkitės bananus, obuolius ir džiovintus vaisius.

Iki 45 metų

Būtent šiuo periodu dailiosios lyties atstovės priauga nereikalingo svorio. Galima valgyti daugybę produktų, bet po nedaug ir neskubant. Venkite saldumynų, pusfabrikačių. Ant jūsų stalo būtinai turi būti riebios žuvies, kruopų ir daržovių, taip pat česnako. Gerkite daugiau vandens, kuris padės organizmui išsivalyti nuo toksinų ir malšins apetitą.

Pusryčiams pakanka suvalgyti du gabalėlius rupių miltų duonos su kava ar arbata be cukraus. Pietums – 150 g žuvies, rečiau mėsos, daržovių sriubos ir natūralaus jogurto. Vakarienei valgykite neriebios varškės, kefyro ir vaisių arba daržovių su trupučiu augalinio aliejaus.

Po 45 metų

Šiuo periodu, po menopauzės moteriai labai greitai ima augti antsvoris - dėl hormoninių pokyčių ir sulėtėjusios medžiagų apykaitos. Dabar organizmui reikalingas vitaminas C, baltymai, cinkas, kalcis. Būtinai vartokite didelį kiekį citrusinių, uogų, kivių, nepamirškite jūros gėrybių ir kruopų, špinatų ir riešutų, mineralinio vandens.

Pusryčiams valgykite riekelę baltos duonos su džemu, kavos su pienu ir neriebaus jogurto. Pietums – bulvių košės arba daržovių ragu, sriubos, daržovių, šimto gramų žuvies ar mėsos, šiek tiek kiaušinių, duonos riekelę ir porą vaisių. Vakarienei – vaisių salotų, gabalėlį sūrio ir trintos daržovių sriubos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)