R. Meilutytė vietiniame fronte iškovojo penkis aukso medalius ir pagerino ne vieną šalies rekordą: 50 m krūtine – 29,49 sek., 50 m laisvu stiliumi – 24,95 sek. (Lietuvos rekordas), 200 m nugara – 2:10,77 sek. (šalies čempionatų rekordas), 100 m kompleksiniu būdu – 1:00,92 sek., 50 m peteliške – 26,85 sek. (Lietuvos rekordas).

Tuo metu J. Jefimova tenkinosi trimis aukso ir vienu bronzos apdovanojimu bei turnyro ir šalies rekordais: 50 m krūtine – 28,77 sek., 100 m krūtine – 1:03.86 (turnyro rekordas), kombinuota estafetė 4x50 m – 1:38,84 min., 100 m kompleksiniu būdu – 59,74 sek. (bronza, Rusijos rekordas).

Nors, kaip matyti iš rezultatų, rusė buvo greitesnė tiek 50 m krūtine rungtyje (28,77 sek. prieš 29,49 sek.), tiek plaukdama 100 m kompleksiniu būdu (59,74 sek. prieš 1:00,92 sek.), beveik neabejotina, kad abi sportininkės atidavė ne visas jėgas ir kitomis aplinkybėmis būtų užfiksavusios geresnius laikus.

„Po Europos čempionato Danijoje jėgų liko nedaug, bet motyvacijos pridėjo pilnutėlės tribūnos ir artėjanti Naujųjų metų šventė. Turbūt, jei čia būtų Rūta Meilutytė, aš būčiau dar greitesnė. Ją kvietėme į šias varžybas, tačiau žinau, kodėl ji čia neatvažiavo: tomis pačiomis dienomis vyko ir Lietuvos čempionatas. Galbūt ji prisijungs kitais metais“, – Rusijos žurnalistams pasakojo J. Jefimova.

Beje, rusai savo plaukikės daug klausinėjo ir apie R. Meilutytę bei tuo, kokia ji yra už baseino ribų, nes, jų žiniomis, Rūta kažkodėl gyvena asketišką gyvenimą ir net nenaudoja interneto... Tai gerokai nustebino J. Jefimovą, kuri atsakė, kad nieko panašaus nėra girdėjusi.

DELFI pateikia įdomiausias J. Jefimovos interviu ištraukas:

– Julija, jūs dabar treniruojatės Kalifornijoje, JAV. Galbūt jau jaučiatės kaip amerikietė?

– Ne, ne. Aš rusė iki sielos gelmių.

– O ar tiesa, kad prieš išvykdama į Kaliforniją, visai norėjote nutraukti plaukikės karjerą?

– Taip, buvo toks momentas. Svarsčiau arba ką nors pakeisti, arba visai baigti karjerą. Galiausiai nutariau, kad priimdama tokį kardinalų sprendimą, turiu dar pabandyti. Kaip tik tada sulaukiau tokio pasiūlymo ir supratau, kad jis ir yra tai, ko man reikia.

– Ar dabar tau dar reikia ką nors keisti, kad iškovotum olimpinį auksą?

– Nemanau. Dabar man nereikia nieko keisti, tik dar geriau dirbti su treneriu ir suprasti vienam kitą.

– Ką tau svarbiau aplenkti – Rūtą Meilutytę ar Rikkę Moeller Pedersen?

– Na, R. M. Pedersen aš jau įveikiau. Rūtą iš principo – taip pat, bent jau pusę. Todėl nemanau, kad tai svarbiausia. Svarbiausia yra nugalėti save pačią.

– Ar bendrauji su Rūta už baseino ribų?

– Po varžybų pasikalbame. Verkti ar neverkti, kas, kaip.

– O ji normali mergina? Ar ji iš tikrųjų, kaip kalbama, yra kažkokia supermenė, kuri padaro 50 prisitraukimų, gyvena asketiškai ir nenaudoja interneto?

– Neturiu žalio supratimo! Šiaip ji visai miela ir kalbi mergina, žinoma, tik ne pačių varžybų metu. Kai tik jos baigiasi, ji atsipalaiduoja ir mes ramiai bendraujame.

– Tau patinka tai, kad Rusijoje tapai žvaigžde?

– Man malonu. Pirmiausia smagu, kad į arenas susirenka tiek žiūrovų, jie ne tik pažįsta, bet ir palaiko mane.

Beje, Sankt Peterburge varžėsi ir vengrė Katinka Hosszu, kuri triumfavo moterų 200 m plaukimo peteliške rungtyje (2:02,21 min.).

Iš viso varžybose dalyvavo 352 plaukikai iš 16-os valstybių. Rusijos atstovai iš 35 medalių komplektų laimėjo 18-a aukso.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (514)