Vilniaus apygardos teismas pirmadienį paskelbė, kad panaikina Vilniaus miesto apylinkės teismo nutarimą, kuriuo V. Šustauskui už policininkų įžeidimą buvo skirta 300 Lt bauda.

Galutinėje ir neskundžiamoje nutartyje teisėjas Stasys Lemežis, patenkinęs V. Šustausko skundą, nurodė, kad nubaustojo veiksmuose nubuvo tiesioginės tyčios, todėl jam iškelta byla turi būti nutraukta.

Administracinio teisės pažeidimo protokolas V. Šustauskui buvo surašytas dėl įvykių per homoseksualų eitynes, kai jį sustabdžiusius pareigūnus buvęs politikas išvadino esą necenzūriniu žodžiu.

V. Šustauskas yra teigęs, jog prie Katedros aikštės jį sustabdę pareigūnai domėjosi, ką jis turi kelnėse. „Jeigu policininkas man užduoda klausimą, ką turiu kelnėse, aš liaudiškai atsakiau“, – sakė jis.

Pasak bylą išnagrinėjusio Vilniaus apygardos teismo, V. Šustausko policininkams pasakytas „žodis buvo naudojamas kilmininko linksnyje, kaip medicininis savo kūno dalį nusakantis terminas“.

Teismo teigimu, pasakytas žodis iš „b“ raidės nebuvo skirtas policininkams – tai tebuvo tik atsakymas apie „kelnėse esantį organą“, nesiekiant įžeisti policininkų.

Nutarime nutraukti bylą taip pat pažymima, kad V. Šustausko pasakytas žodis yra vulgarizmas, o ne necenzūrinis žodis.