Kukuliams:

Vištienos filė faršas 1 kg.
Svogūnai 2 vnt.
Česnakas 4 skiltelės
Druska 20 g.
Pipirai malti juodi 1 a.š.
Vanduo 100 ml.
Maltas kuminas 1 kavos šaukštelis

Padažui:

Kokosų pienas 1 l.
Imbiero šaknis
Česnakas 4 skiltelės
Šviežia kalendra 50 g.
Raudona kario pasta 1 a.š.
Saulėgrąžų aliejus 4 v.š.
Druska pagal skonį
Žalias obuolys 4 vnt.

Gaminame patiekalą:

Į vištienos filė faršą dedame susmulkintus svogūnus, česnakus, įdedame prieskonius, įpilame vandens ir gerai išmaišome iki vientisos masės. Tada išmušame masę ant stalo iki lipnios masės (šalia pasistatome dubenį su kambario temperatūros vandeniu rankom mirkyti prieš kukulių formavimą).

Kukulius lengvai apvoliojame miltuose, dedame į skardą ir kepame 12 -15 min. orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje.

Gaminame padažą:

Pakepiname česnaką, įdedame kario pastą, obuolių skilteles, susmulkintą imbierą ir pakepiname viską apie 5 min. Tada įpilame kokosų pieną, druską, užviriname ir ant mažos ugnies verdame apie 10 min., tada suplakame iki vientisos masės su trintuvu ir viską užpilame ant kukulių. Troškiname 10 min., prieš pateikimą apibarstome smulkinta kalendra.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)