Tačiau realybė tokia, kad paprastai dienomis jums reikia pasirūpinti ir namų ūkiu, ir kitais reikalais. Taigi kokie patarimai išties gali būti vertingi?

Nutraukinėti pieną

„Pradėjome duoti savo dukrai buteliukus, kai ji buvo dviejų savaičių. Devintą vakaro nusitraukdavau pieną ir tuomet eidavau miegoti. Vyras ją pabudindavo pusę vienuolikos ir pagirdydavo nutrauktu pienu. Pamiegodavau nuo devintos vakaro iki dviejų nakties, kai ji atsikeldavo vėl.“ - Joana, Kamilės mama (23 mėnesiai).

Supti vaiką

„Mes turėjome lopšį, kuris suposi. Prie jo pririšau virvę, kad galėčiau supti lopšį gulėdama lovoje (virvės mano sūnus negalėjo pasiekti).“ - Monika, Neringos mama (8 metai).

Užkandžiauti

„Geriausias būdas susidoroti su nuovargiu dėl miego trūkumo (dvyniai miega skirtingu laiku) - sveikai užkandžiauti atsikėlus su kūdikiais. Žemės riešutų sviestas ir trapučiai, stiklinė lieso pieno, jogurtas ir t.t. Toks maistas man leisdavo pasijusti tvirčiau ryte po tų naktų, kai, regis, niekas nemiegodavo.“ - Agnė, Julijos (8 metai), Eringos (6 metai), dvynių Kamilės ir Ernesto (22 savaitės) mama.

Keltis kas antrą naktį

„Prie sūnaus atsikeldavome pakaitomis su žmona kas antrą naktį. Tai truko pirmuosius devynis mėnesius. Malonu nebuvo, tačiau tokia taktika padėjo išgyventi.“ - Saulius, Danieliaus tėtis (3 metai).

„Su pirmąja dukra keldavomės pakaitomis su vyru. Pavyzdžiui, jis turėjo pirmadienio naktį, aš - antradienio ir taip toliau. Tai mums puikiai tiko. Kai žinodavau, kad šiąnakt jo naktis, labiau padėdavau pasirengti nakčiai ir jis man darydavo tą patį. Planuojame tokios pat taktikos griebtis ir su antruoju vaiku.“ - Kristina.

Atskiri kambariai

„Naktimis, kai tikrai noriu ramaus miego, mano vyras su sūnumi miega atskirame kambaryje, taigi negirdžiu, kaip jie keliasi maitinimui ir pervystymui. Mes taip pat keičiamės, kuris gaus ilgiau pamiegoti savaitgalį.“ - Saulė, Kajaus (pustrečių metų) ir Benedikto (7 savaitės) mama.

Pamaininis darbas

„Mums labiausiai tinkamas būdas rūpintis dukra ir užsitikrinti pakankamai miego - keltis pamainomis. Mano žmona paprastai turi pirmąją pamainą (nuo pusės vienuolikos iki pusės trijų nakties), o man tenka vėlesnė dalis (nuo pusės trijų iki šešių ryto).“ - Danas, Marijos tėtis (11 mėnesių).

Eiti miegoti su vaikais

„Eikite miegoti tuo pat metu, kaip ir vaikai. Man tai sunku, nes reikia tiek daug padaryti arba norėčiau paprasčiausiai skirti laiko atsipalaiduoti ramybėje - tačiau padarykite tai.“ - Diana, Brigitos (4 metai) ir Austės (8 mėnesiai) mama.

Miegoti kartu

„Geriausia strategija, kurią naudojau, kai mano dukra buvo naujagimė - miegoti kartu su ja. Iš pradžių ji miegodavo savo lopšyje ir atsibusdavo ilgiems periodams, per kuriuos turėdavau vaikščioti ir raminti ją tol, kol ji vėl užmigdavo. Galiausiai gydytoja patarė man pasiimti ją į lovą su mumis. Ji puikiai užmigdavo ir atsibusdavo tik maitinimui.“ - Laura, Smiltės mama (8 mėnesiai).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)