- Ko galima tikėtis iš šių rungtynių?

- Jei pažvelgtume į komandų sudėtis, nugalėti turėtų Lietuva. Bet daug kas priklausys nuo komandų nusiteikimo. Lietuvos rinktinei tai galimybė pasiekti kerštą už pralaimėjimą 0:5 praėjusiais metais Baltijos taurės varžybose. Tuomet lietuviai ilgai negalėjo atsigauti po tokio smūgio. Manau, dabar jie norės įrodyti, kad tai tebuvo atsitiktinumas. Abi rinktinės panašaus lygio, bet rungtynių svarba didesnė, nei įprasta. Tai ne tik kova dėl trijų taškų, tai nacionalinės garbės reikalas. Turėtų būti įdomu.

- Ar nekliba Lietuvos rinktinės trenerio kėdė po pralaimėjimo Liuksemburge?

- Manau, kad Lietuvos futbolo federacija leis jam pabaigti šį atrankos ciklą. Kas bus toliau? Sunku pasakyti, reikia pažiūrėti, kokie bus rezultatai ciklui pasibaigus.

- Koks Lietuvos rinktinės žaidimo stilius?

- Lietuva turi gerus puolėjus Darvydą Šerną ir Deivydą Matulevičių. Tai greiti ir staigūs žaidėjai, kurie gali nulemti rungtynių baigtį. Yra kitų įdomių žaidėjų, galinčių įsilieti į atakas. Tačiau Lietuvos komandai trūksta kūrybiškumo aikštės centre – tai silpniausia grandis. Nėra kas sėkmingai sužaistų vienas prieš vieną, atliktų gerą perdavimą puolėjams. Anksčiau turėjome Donatą Vencevičių, Darių Maciulevičių, Tomą Ražanauską, Deividą Šemberą.

Vartininko grandis yra gera. Gynyba… Nežinau, kokius žaidėjus čia pasirinks treneris, tačiau gynybos grandis nėra prasčiausia.

- Latvijos rinktinės treneris Marianas Paharas sakė, kad lietuvių lyderis – Mindaugas Kalonas, apie kurį sukasi visas žaidimas. Jūs sutinkate su tuo?

- Nežinau, kodėl Latvijos komandos treneris susidarė tokią nuomonę, kad M. Kalonas lyderis. Jis praėjusį pusmetį gerai pasirodė Azerbaidžano čempionate ir po trejų metų pertraukos vėl pakviestas į rinktinę. Bet nemanau, kad jis lyderis. Yra labiau prityrusių žaidėjų, galinčių būti lyderiais. Tačiau M. Kalonas geras žaidėjas ir nieko blogo negaliu pasakyti apie jį. Tai latvių trenerio nuomonė, jam geriau matyti.

- Kaip manote, ar jūsų treniruojamo „Daugava“ klubo žaidėjas Valdemaras Borovskis bus starto sudėtyje?

- Nežinau. Paskutines rungtynes su Liuksemburgu jis pradėjo starto sudėtyje. Lietuva pirmavo 1:0 ir tuomet V. Borovskis buvo pakeistas. Jo pozicijoje gali žaisti ir Saulius Mikoliūnas, ir Deividas Česnauskis, ir Vytautas Andriuškevičius. Lietuva turi 5-6 krašto gynėjus, tad sunku pasakyti, ar V. Borovskis pateks į vienuoliktuką. Tikriausiai viską lems paskutinė treniruotė.

- Kokia jūsų prognozė?

- Žinoma, norėčiau, kad nugalėtų Lietuva. Bet manau, kad bus lygiosios 1:1.