Su DELFI nuotraukomis pasidalijusi skaitytoja sakė šiomis dienomis surinkusi net apie du šimtus grybų. Grybauti mėgstanti moteris vakare po darbo baravykus rinko netoli Vilniaus, tačiau tikslios vietos išduoti nesutiko. Jos atsiųstose nuotraukose – milžiniški delno dydžio baravykai


Tiesa, pora šimtų grybų – ne rekordas. Anksčiau į DELFI kreipusis skaitytoja Kristina pasakojo, kad iš Kaišaidorių r. esančio miško ji su vyru parsivežė net apie 500 baravykų. Dar du skaitytojai – Agata ir Rimas – po grybavimų sakė parsigabenę beveik po šimtą grybų.

Vis tik, tai pasiseka ne visiems – kai kurie grybautojai pasakoja, kad nuvažiavę į miškus grybų rado nedaug, o ir šie – sukirmiję.

Šiemet gausų baravykų augimą paskatino atvėsę ir lietingi orai – kol dauguma atostogautojų susiraukę dairėsi pro langus į niekaip neprašviesėjantį dangų, grybavimo mėgėjai trynė rankas, rašo Grynas.lt

Pasak Grynas.lt kalbintos Gamtos tyrimų centro Botanikos instituto Mikologijos laboratorijos vyresniosios mokslo darbuotojos dr. Jurgos Motiejūnaitės, nėra skirtumo , ar grybai nupjaunami, ar išraunami, ar tiesiog ištraukti iš žemės. Svarbiausia, pasak jos, nekapstyti žemės ir neardyti samanų dangos, per smarkiai jų neištrypti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)