1200 kv. m parko teritorijoje lankytojai galėjo išbandyti, kas įvyksta patekus į eismo įvykius. Be adrenaliną keliančių įspūdžių – apsivertimo tikrame automobilyje ar eismo įvykio pojūčių 5D filmo seanse, čia specialiu prietaisu galima patikrinti savo reakcijos greitį bei apžiūrėti pagalbos tarnybų ir policijos naudojamą įrangą.

Į tokio pobūdžio parko sukūrimą bei įrangą investuota apie 1 mln. litų.

„PZU Lietuva“ generalinis direktorius Marius Jundulas teigė, kad kompanija savo lėšomis sukūrė ir įrengė šį parką vedina socialinių paskatų – ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje nesaugus vairavimas nusineša labai daug gyvybių ir žaloja žmonių sveikatą. Šiame parke siekiama suteikti galimybę žmonėms patiems išbandyti tas rizikas, kurios kyla patekus į avariją. Plūstelėjęs adrenalinas ir autentiški įspūdžiai, tikėtina, atvėsins norą rizikuoti kelyje. „Jei bus išgelbėta bent viena gyvybė, jei bent vienas žmogus pakeis savo elgesį kelyje, laikysime šį projektą pavykusiu, - teigė M. Jundulas.

L. e. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos viršininko pareigas Georgijus Savickis atkreipė dėmesį, kad per praėjusius metus vien Kaune dėl neatsargaus vairavimo įvyko 170 eismo įvykių. Juose nukentėjo 227 eismo dalyviai, iš jų 15 žuvo. Jo teigimu, šiemet Kaune užregistruoti 126 eismo įvykiai, kuriuose 3 žmonės žuvo (2 pėstieji, 1 motociklo vairuotojas) ir 151 sužeistas. Kartu pareigūnas paminėjo, kad eismo dalyvių, tarp jų ir vairuotojų, švietimas ir mokymas saugaus eismo klausimais yra viena iš geriausių prevencinių priemonių, o kiekvieno asmeninė patirtis disciplinuoja kur kas labiau nei baudos. Kad ši veikla – darbas su visuomene, ypač jaunaisiais eismo dalyviais, yra tikslinga, liudija ir faktas, jog jau šešerius metus Kaune eismo įvykiuose nežuvo nei vienas nepilnametis.

„Saugaus kelio parke“ kauniečiai dvi dienas galėjo aplankyti 5D kiną, kur penkiais pojūčiais buvo galima saugiai pajusti, kas įvyksta eismo įvykio metu. Drąsiausi galėjo įlipti į tikrą besiverčiantį automobilį, pademonstruosiantį saugos diržų efektyvumą. Specialiu įrenginiu, kuriuo naudojasi ir profesionalūs lenktynininkai, boksininkai, futbolininkai, buvo galima patikrinti savo reakcijos greitį.

Į Kauną iš Lenkijos atkeliavo mobilusis centras PZU PAGALBA – specialia įranga aprūpintas autobusas, vykstantis į nelaimių ir stichijų ištiktas zonas. Tai vienintelis toks autobusas Europoje, aprūpintas palydoviniu ryšiu, prieiga prie informacinių sistemų, teikiantis pagalbą nukentėjusiems nuo gamtos jėgų sukeltų ir kitokių nelaimių, veikiantis kaip informacijos centras. Nuo 2009 m. mobilusis centras padėjo 8,5 tūkst. žmonių Lenkijoje – per potvynius, uraganus ir kt. nelaimes.

Parke dirba ir Kauno kelių policijos pareigūnai – jie lankytojams pristato policijos automobilį, motociklą, naudojamą techniką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)