Jei kilnosiu svarmenis, tapsiu stambus

Jei pažvelgtumėte į vieną kilogramą riebalų ir vieną kilogramą raumenų, pastebėtumėte, kad raumenų masė - žymiai mažesnė, nors svoris tas pats. Kuo daugiau raumenų turite, tuo mažiau vietos jie užims. Daugelis žmonių, tiek vyrų, tiek moterų, mano, kad kilnodami svarmenis ims atrodyti kaip kultūristai. Tai tas pats, lyg sakyti, kad fizikos studijavimas pavers jus Einšteinu.

Laikas, maistas, disciplina, kurių reikia „padidėti“ kilnojant svorius - viską sudėjus tai gaunasi kone visos dienos darbas, kartais paskatinamas nelegaliomis medžiagomis. Taigi kilnokite svarmenis nebijodami. Jauskitės ir atrodysite geriau bei paspartinsite metabolizmą.

Jei judu, deginu riebalus

Jei judate kaip sraigė, o jūsų tikslas - deginti riebalus, to nenutiks. Kadangi kiekvieno žmogaus kūnas skirtingas ir skirtingai reaguoja į treniruotes, geras kardio treniruotės pagrindas - 40 minučių kardio, tris-penkis kartus per savaitę, jūsų tikslinio širdies ritmo zonoje. Įprastai tikslinė širdies ritmo zona - 50-8-% jūsų maksimalaus širdies dažnio.

Svarbu naudotis širdies ritmo matuokliu, kur įvedate savo amžių, svorį ir intensyvumo lygį - tai tiksliausias būdas nusistatyti savo širdies ritmo zoną. Tokie matuokliai taip pat suteikia jums laisvę treniruotis lauke, be treniruoklių.

Rytas - efektyviausias laikas treniruotis

Ar jūs - profesionalus atletas, besitreniruojantis du kartus per dieną? Jei ne, treniruočių laikas nesvarbus. Svarbu rasti laiko savo dienotvarkėje - ir rasti jo nuolatos. Jei klausysitės savo kūno ir žinosite, kada jums sekasi geriausiai, nuspręsite, kada jums geriausias laikas sportuoti - rytai, popietės ar vakarai.

Svarbiausia - energija ir tinkamas požiūris. Taigi perpraskite savo kūno laikrodį ir pasistenkite eiti į sporto salę tuomet, kai jaučiatės stipriausi.

Reikia treniruotis valandą, norint bent kažkokios naudos

Visiškai ne. Viskas priklauso nuo treniruotės tipo. Jei tai didžiulio intensyvumo treniruotė, savo tikslus galite pasiekti per 15-20 minučių - arba mažiau. Taigi ne laikas svarbiausia. Svarbiau - ką darote, jūsų pastangų lygis ir apskritai jūsų treniruočių plano struktūra.

Moterims reikia kilnoti tik pusantro kilogramo svarmenis

Tai vienas neatsakingiausiai paskleistų mitų - bet jo pilna visur. Tyrimai parodė, kad svarmenų kilnojimas - svarbus siekiant apsisaugoti nuo osteoporozės, sukurti raumenų masę, padidinti metabolizmą.

Kaip pasieksite savo svajonę - plokščią pilvuką, gražią nugarą ar puikias kojas su pusantro kilogramo? Svorio ribojimas - tik kūno apgaudinėjimas ir savanoriškas visų jėgos treniruočių privalumų atsisakymas. Ir tai tinka kalbant ne tik apie moteris, bet ir apie vyrus.

Sulieknėsite nevalgydami angliavandenių

Jei nevalgysite angliavandenių, tapsite pikti ir silpni. Jei tai jūsų tikslas - pirmyn. Svarbu, kokius angliavandenius valgote - ir kada. Pilno grūdo produktai, ankštiniai, daržovės ir minimaliai apdoroti grūdai - tai geri pavyzdžiai angliavandenių, kuriuos galite valgyti dažnai ir nesibaimindami dėl svorio.

Jei turiu traumą, man išvis negalima treniruotis

Viskas priklauso nuo traumos rimtumo. Jei pažeistos stuburo smegenys, galva ar yra vidinių traumų, tik gydytojas pasakys, kada vėl galite treniruotis. Tačiau jei tai nedidelė trauma (pasitempimas, nusibrozdinimas ar kažkas panašaus), galite pritaikyti treniruotę prie savo traumos.

Trauma gali jus emociškai nuvilti, taigi jums tikrai reikia sporto metu išsiskiriančių endorfinų, kurie padės išlaikyti gerą nuotaiką ir motyvaciją. Taigi net jei negalite treniruoti tam tikros kūno dalies, geriau jau judinti kitas nei visai nieko nedaryti.

Treniruotis vieną kartą per savaitę - geriau nei nieko nedaryti

Jei apskritai turite nuolatinį treniruočių režimą, ir tik kartkartėmis pasitaiko savaitė, kai treniruojatės tik kartą, nieko tokio. Tačiau jei tai jums norma, tuomet tai nėra gerai.

Svarbiausia metant svorį ir išlaikant jį nedidėjantį - sunkus darbas ir nuoseklumas. Vėlgi, treniruotės laikas priklausys nuo treniruotės tipo ir intensyvumo. Norint numesti pusę kilogramo per savaitę, reikia per savaitę turėti 3500 kalorijų deficitą. Nuolatinės treniruotės, geri maisto pasirinkimai ir daug vandens padės pasiekti tikslų greičiau, nei sekinančios dietos.

Žarnyno valymas - sveika

Štai keturių žodžių mantra, kurią galite kartoti visur ir visada: maistas yra jūsų draugas. Žmonės, atliekantys kūno valymą, jaučia silpnumą, susierzinimą, ir galiausiai, baigę procesą, prisiryja, nes jiems stinga kalorijų, vitaminų ir mineralų.

Mokslas įrodė, kad inkstai ir kepenys sugeba išvalyti kūną nuo toksinų. Manyti, kad vidurius laisvinančių arbatėlių, citrinos, sirupo, druskos ir pipirų vandens mišinys padės detoksifikuoti kūną ir numesti svorio, ne tik neteisinga, bet ir nesveika.

Jums nereikia rodyti, kaip naudotis treniruočių sale

Jei negalite sau leisti trenerio, kuris sudarytų programą, naudokitės internetu, parsisiųskite mobiliąsias aplikacijas nemokamai ir nesidrovėkite neštis savo užrašų į treniruoklių salę.

Treniruokliai gali būti sudėtingi, taigi paprašykite parodyti, kaip jais naudotis. Jausitės kur kas labiau pasitikintys savimi, kai žinosite, kaip naudotis visa įranga maksimaliai naudai pasiekti, ir greičiau pamatysite rezultatus bei patirsite mažiau traumų.

Vyrai ir moterys negali treniruotis kartu

Treniruotės kartu gali būti fantastiškos ir efektyvios. Jums tiesiog reikia pasirinkti tinkamus svarmenis, tačiau nebūtinai - atskiras treniruotes. Tiesą sakant, moterims gali teikti naudos specifinės „vyriškos“ treniruotės, o vyrams gali naudos teikti „moteriška“ joga ar pilatesas.

Žinoma, vyrų ir moterų pajėgumai skiriasi, tačiau tai nereiškia, kad jie negali treniruotis kartu. Treniruočių partneris, net jei treniruojatės atskirai, gali būti puiki motyvacija nueiti į sporto salę. Taigi įvertinkite savo tikslus ir programas ir pasiderinkite treniruotes, kurias galėtumėte atlikti kartu.

Kardio - vienintelė treniruotė, kurios reikia jūsų kūnui

Žemės trauka - ne mūsų draugas. Tiesa ta, kad mūsų kūnus lėtai traukia prie žemės amžiui bėgant, ir treniravimasis su svarmenimis yra būtent tai, kas padeda mums išlikti tiesiems, grakštiems ir stipriems. Treniravimasis su svarmenimis tvirtina sausgysles ir raiščius, padeda išsaugoti tvirtus kaulus.

Nors kardio taip pat padeda išsaugoti kaulų tvirtumą ir stiprina širdį, tačiau negali sustiprinti jūsų pagrindinių laikysenos raumenų. Taigi jūsų treniruočių režime turi atsirasti vietos tiek kardio, tiek pratimams su svarmenimis.

Svarmenys „Kettlebell“ tinka visiems

Šio tipo svarmenys faktiškai naudojami treniruojantis pagal modifikuotas olimpines svarmenų kilnojimo programas. Jei neturite tokio tipo treniruočių patirties, didžiulė traumų tikimybė.

Jie puikiai tinka kardio ir jėgos treniruotėms, tačiau jei anksčiau nesitreniravote su svarmenimis ar turėjote traumų, reikėtų susitelkti į funkcines jėgos treniruotes. Kai jausitės stiprūs, susiraskite trenerį, kuris galėtų sudaryti jums atitinkamą programą.

Turėčiau treniruotis taip, kaip mano mėgstamos įžymybės, nes noriu atrodyti taip, kaip jos

Niekuomet neturėsite tokio pat kūno kaip jūsų mylima įžymybė, nebent esate identiški dvyniai. Beprasmiška stengtis atrodyti kaip kažkas kitas. Geriau sutelkite dėmesį į savo kūno tobulinimą. Jums reikia treniruoti savo kūno silpnąsias vietas ir siekti asmeninių tikslų.

Pavydas tik sukurs dar daugiau neigiamos energijos. Tačiau įkvėpimas - esminis elementas asmeninei transformacijai ir motyvacijai. Taigi nieko blogo, jei įžymybės yra jums kaip pavyzdys, tiesiog jūsų tikslai turi būti asmeniniai.

Reikia treniruotis tuščiu skrandžiu, tada sudeginama daugiausia kalorijų

Tai netiesa, bet jūsų dienotvarkė padiktuos, ar valgyti, ar ne. Siūlome mažą užkandį, jei turite valandą iki treniruotės, tačiau nereikia valgyti. Jei valgote sočius pusryčius, idealiu atveju palaukite dvi-tris valandas prieš treniruodamiesi, tuomet maksimizuosite kalorijų deginimą ir gausite reikiamos energijos iš maisto. Vėlgi įvertinkite, kokio tipo treniruotės jūsų laukia (jėgos ar kardio) ir atitinkamai rinkitės maistą bei jo laiką.

Nesvarbu, kokius sportbačius avėsiu

Jūsų pėdos yra pagrindas kiekvienam jūsų judesiui. Prastai pasirinkti batai gali sukelti kulkšnies, kelio ir klubo skausmą, taip pat pėdos skausmą. Taip pat sumažės treniruotės efektyvumas. Specializuotose batų parduotuvėse jums padės pasirinkti tinkamus batus, kokių reikia jūsų pėdai.

Bėgimas - vienintelis būdas numesti svorio

Bėgimas - fantastiška širdies ir kraujagyslių treniruotė, tačiau bėgimo mechanika gali būti ne kiekvienam žmogui. Maža to, svarmenų kilnojimas gali nulemti tai, kad po treniruotės sekančiu 24 valandų periodu gali būti sudeginta daugiau kalorijų. Jei jums patinka kardio, bet nepatinka bėgimas, išmėginkite kitas galimybes - plaukimą, dviračio mynimą, boksą ar eliptinį treniruoklį.

Skausmas po treniruotės - geras požymis

Geros treniruotės požymis - rezultatai, o ne skausmai. Jei turėjote sunkią treniruotę, porą dienų gali kiek paskaudėti raumenis šen bei ten tačiau jei jaučiate kaklo, apatinės nugaros dalies ar bet kokio sąnario skausmus, tai ženklas, kad neteisingai judėjote, kad svoriai buvo per sunkūs ar pakartojimų per daug. Nebekartokite tų pačių klaidų.

Reikia treniruoti tik tai, ką galima matyti veidrodyje

Tai dar vadinama „veidrodžio kūno sindromu“. Treniruoti reikia kūno visumą, kitaip rezultatas bus nesubalansuotas kūnas - tiek estetine, tiek biomechanine prasme. Vaikinai paprastai pernelyg daug dėmesio skiria krūtinei, pečiams, bicepsams ir panašiai. Tai sukelia laikysenos problemų ir skausmų.

Riebalai paverčia jus riebiu

Tai mantra iš 1982 metų! Esti tiek daug neįtikėtinų tyrimų apie teigiamą riebalų rūgščių poveikį - jos palaiko sveikas širdies bei kraujagyslių, reprodukcinę, imuninę ir nervų sistemas, padeda išlaikyti liekną kūną ir netgi deginti riebalus. Taip, taip: riebalų valgymas degina riebalus. Taigi sveiki atvykę į 2013 metus, žmonės. Riebalai - jūsų draugas.