O ko gi stebėtis - ši moteris yra labai nepaprasta, tad nepaprasta yra ir jos dieta.

Taigi Julia nepiktnaudžiauja saldumynais (ir vaikų jais nelepina), riebiu maistu, nevalgo maisto, kuriame yra krakmolo, gamina teisingas košes – virtas tik su vandeniu, alkoholio geria tik ypatingomis progomis. Tai pirma bendra taisyklė. Antroji taisyklė - visos dietos metu (28 dienos) valgyti kuo daugiau lašišos.

Amerikiečių dietologas Nikolas Perrikone, kuris ir sukūrė šią dietą, tvirtina, kad būtent šioje žuvyje yra daugiausiai antioksidantų, o taip pat didelis kiekis riebiųjų rūgščių omega-3, kurios pagerina odos elastingumą, jos struktūrą. O dar lašišoje gausu vitamino D, kuris stimuliuoja laimės hormono serotonino išsiskyrimą. Visiems žinoma, kaip aktyviai mes galime „suvalgyti“ stresą, taip kenkdami savo figūrai.

Apskritai Roberts yra ištikima lašišos gerbėja. Garnyrui ji renkasi brokolius arba tiesiog salotos lapus, pašlakstytus alyvų aliejumi ir citrinos sultimis.

Kuomet aktorė laikosi Perrikone dietos, jos rytas prasideda nuo 350 ml vandens (iki pusryčių), kelių kiaušinių baltymų, lašišos, avižinės košės su šviežiomis uogomis.

Pietums - kalakutiena arba lašiša, ruošta garuose, pavakariams - žalias obuolys ir riešutai. Vakarienei - šviežios daržovės ir ta pati lašiša. Ir svarbiausia - vanduo. Per dieną Roberts išgeria apie du litrus.

Dvi savaitės tokios dietos, žvaigždės teigimu, gali atnešti puikių rezultatų: pagerėja veido spalva, sumažėja raukšlių, nyksta odos šerpetojimas. Tik lašiša kasdien - žinoma, brangoka. Tačiau viena ryškiausių Holivudo žvaigždžių gali sau tai leisti (žurnalas „Forbes“ jos turtą įvertino 250 milijonais dolerių).

Nors, tiesą pasakius, ši gražuolė niekada neturėjo problemų su svoriu. Net po gimdymų (o aktorė turi tris vaikus) jai pavyko išsaugoti puikią formą. („Man tiesiog pasisekė!“ - tvirtina ji.)

Valgis dėl meno

O vis dėlto - šis tas buvo nutikę. Juostos „Valgyk, melskis, mylėk“ filmavimo metu aktorė priaugo penkis kilogramus (pagal knygą, kurios siužetu grįsta juosta, Roberts herojė priauga Italijoje visus penkiolika).

Pagal scenarijų Julios personažas, amerikietė Elizabet Gilbert, išgyvenusi sunkias skyrybas ir patraukusi į kelionę, stresą malšina itališku maistu. Filmavimo metu buvo momentas, kai Juliai teko suvalgyti aštuonis picos gabaliukus per keturiasdešimt minučių, o kitai scenai - suvalgyti šešias didžiules lėkštes pastos.

Išties, kaip nepriaugti svorio? Tačiau dieta padėjo sugrįžti prie ankstesnių linijų, ir premjeros Niujorke metu Julia šmėžavo su trumpučiais šortais, pabrėžiančiais jos dailias kojas.

Svarmenys ir pilatesas

Roberts dieta eina koja į koją su fiziniu krūviu. Kino žvaigždė sportuoja su svarmenimis ir lanko pilatesą. Gimnastika su svarmenimis - tai ne tik raumenų tvirtinimas, bet ir efektyvus kalorijų deginimas. O pilatesas - tai intensyvus darbas su stuburu, laikysena, ir nereikalingų kilogramų atsikratymas.

Žvaigždės nuomone, būtent pilatesas ir taisyklinga mityba padėjo jai atgauti formas po gimdymų. Laisvalaikiu aktorė taip pat bėgioja, važinėja riedučiais ir daug vaikšto su vaikais.

Beje, piktieji paparaciai kartais vis papila alyvos į ugnį. Ne taip seniai internete klaidžiojo aktorės fotografijos su bikiniu atostogų Havajuose metu. Savo amžiui (45 metai) Julia atrodo pavydėtinai, tačiau probleminių vietų (celiulitas ant šlaunų) vis dėlto yra. Tačiau idealų, sutikite, nėra. Net žvaigždžių pasaulyje.