Medus. Jame yra įvairių vertingų mikroelementų, įskaitant ir borą, kuris gerina medžiagų apykaitą organizme ir padeda gaminti estrogeną, kuris yra pagrindinis moteriškas lytinis hormonas, atsakingas už libido.

Avižiniai dribsniai. Jie didina vyriško lytinio hormono testosterono kiekį kraujyje.

Kiaušiniai. Juose gausu B grupės vitaminų (ypač В6 ir В5), balansuojančių hormonų lygį, mažinančių stresą ir suteikiančių energijos.

Svogūnas. Tai vienas geriausiai žinomų afrodiziakų. Prancūzijoje jis būdavo duodamas jaunavedžiams po pirmosios nakties, kad šie atstatytų savo libido. Faraonų laikais Egipto dvasininkams buvo draudžiama valgyti svogūnus. Arabų folkloras pasakoja, kad geismą keliantis svogūnų sulčių, sumaišytų su medumi gėrimas prilygsta viagrai. Be to, svogūnas stimuliuoja kraujo spaudimą.

Jūros gėrybės. Dauguma mano, kad visi jūros produktai yra puikus afrodiziakas, kadangi tai lengvas, skrandžio neapkraunantis maistas. Tikra tiesa – neįmanoma būti romantišku, kai skrandis prikimštas.

Šokoladas. Tai itin skanus energijos šaltinis, galintis pakelti nuotaiką. Kol kas tyrimais neįrodyta, kad šokoladas skatina aistrą, tačiau daugelis sutiks, jog gera nuotaika kursto romantinius jausmus.

Graikiniai riešutai. Juos romėnai naudojo atlikdami vaisingumo apeigas – graikiniais riešutais buvo siekiama pažadinti romantiškus jausmus. Kai kuriose šalyse per vestuvių ceremoniją graikiniai riešutai naudojami vietoj ryžių.

Prieskoniai. Ne veltui Rytų šalių virtuvėse gausiai naudojami prieskoniai – jie skatina aistrą. Juk Rytai nuo seno garsėja meilės menu. Šiuo atžvilgiu ypač naudingi imbieras, kalendros, anyžiai, kmynai, pankoliai, raudonėliai, pipirai, muskatas, cinamonas, kardamonas.

Nepamirškite ir krienų – ne veltui anglai vadina juos arklių ridikais. Prieskoniai suteiks pikantiškumo ne tik vakarienei, bet ir seksualiniam desertui po jos. Muskato riešutai, pipirai, gvazdikėliai, šafranas, imbieras, rozmarinas ir daugelis kitų aromatingų prieskonių kurstyte kursto aistrą.

Česnakas. Jis ilgus amžius buvo naudojamas Europoje, Egipte, Graikijoje, Senovės Romoje, Kinijoje ir Japonijoje. Česnakas yra vienas seniausiai naudojamų afrodiziakų. Jis stimuliuoja skrandžio sulčių išsiskyrimą, gerina virškinimą ir normalizuoja kraujo spaudimą.

Imbieras. Ramina skrandį. Seniau Anglijos gyventojos valgydavo jį menstruacijų spazmams sumažinti. Saldus imbieras puikiai padeda kovoti su rytiniu negalavimu.

Vanilė. Jos kvapas ir aromatas yra pagrindinė geismą skatinanti savybė. Vanilė yra delikatesu laikomas ir gurmanų vertinamas aromatinis prieskonis, gaminamas iš vanilės genties orchidėjų ankščių. Šio prieskonio pavadinimas kilęs iš ispanų kalbos žodžio, reiškiančio „ankštis“.

Bananas. Dėl falą primenančios formos bananas visada buvo anekdotų „veikėjas“. Šiuose vaisiuose gausu kalio ir natūralių cukrų. Pagal ajurvedą, jis turi afrodiziako savybių. Vienas geismą skatinančių receptų skamba taip: bananą pagardinkite kariu ir graikiniais riešutais ir suvalgykite pusryčiams – tai sužadins jūsų seksualinį apetitą visai dienai.

Alyvuogių aliejus. Tai pats maistingiausias aliejus, kurį skrandis geriausiai virškina. Jis gali ilgai stovėti nekaitintas ir vis tiek neįgauna aitraus skonio. Alyvuogių aliejuje gausu nepamainomų riebalų rūgščių. Jis teigiamai veikia lyties organus. Iš alyvuogių spaudžiamas aliejus pranoksta visus kitus. Graikai rytais pirmiausiai išgeria gurkšnį alyvuogių aliejaus, tada didelį šaukštą šviežio medaus – taip išvalomi tulžies latakai ir suteikiama jėgų lyties organams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)