Šiuo metu Lietuvoje lankosi profesionalus vandens aerobikos instruktorius iš Portugalijos – Ricardo Maia. Nuolatinis nacionalinių ir tarptautinių konvencijų dalyvis sporto ir sveikatingumo klubo „Impuls“ lankytojams penktadienio rytą surengė nuotaikingą vandens aerobikos mankštą, o klubo trenerius supažindino su naujausiomis vandens aerobikos tendencijomis ir pasidalino savo patarimais apie pratimų techniką, veiksmingumą bei išskirtinės treniruotės vedimo ypatumus.

„Lietuvoje esu pirmą kartą – lankau savo draugus. Pamaniau, kad tai būtų puiki proga pasidalinti savo patirtimi, susipažinti su Lietuvos profesionaliais vandens aerobikos instruktoriais“, - pasakoja vandens aerobikos meistras.

Pasak instruktoriaus, užsiėmime dalyvavo daugiau nei penkios dešimtys vandens sportui prijaučiančių aistruolių. „Pastebėjau, kad iš pradžių dalyviai į mane žiūrėjo kiek įtariai, tačiau labai greitai atsipalaidavo ir mes netgi pajautėme ryšį – jaučiau smagų tarpusavio dialogą, jų užsidegimą. Iš tiesų, lietuvaičiai man pasirodė labai aktyvūs ir energingi. Džiaugiuosi, kad po treniruotės sulaukiau daug malonių žodžių“, - įspūdžiais dalinasi R. Maia.

Šiandien vykusi mankšta vandenyje buvo kiek kitokia: įprastai vandens aerobikoje pratimai atliekami naudojant specialų sporto inventorių – kamuolius, vandens „makaronus“, specialus prilaikančius ratus, svarelius ir pan., tačiau šįkart visi dalyviai mėgavosi bendru šokiu vandenyje pagal specialią choreografiją.

„Šiandien vedžiau Latina stiliaus vandens aerobiką, kurioje susilieja energingi Pietų Amerikos šokio žingsneliai, derinami su raumenų stiprinimo, kūno stangrinimo pratimais“, - pažymi instruktorius.

R. Maia vedamoje treniruotėje dalyvavusios moterys ir merginos pripažino, kad mankšta joms paliko didžiulį įspūdį. Patiko vandens aerobikos meistro užsidegimas, energija ir betarpiškas bendravimas, asmeninis dėmesys ir profesionalūs patarimai kiekvienai dalyvei.

Stiprina kūną, atgaivina sielą

„Anksčiau buvo nusistovėjęs stereotipas, jog vandens aerobika skirta vyresnio amžiaus moterims, tačiau pastebiu, kad savo vedamose treniruotėse vis daugiau sulaukiu jaunesnių merginų ir netgi vyrų. Be to, vandens aerobikos populiarėja ir tuo, jog sportuodamos baseine moterys gali šiek tiek pasislėpti, vanduo jas maskuoja, todėl čia gerai jaučiasi visokio sudėjimo dailiosios lyties atstovės“, - vandens aerobikos privalumus vardina R. Maia.

Vidutinio intensyvumo vandens aerobikos pratimai subalansuoti taip, kad tiktų ir tiems, kurie ieško lengvesnių būdų kovai su nereikalingais kilogramais, ir tiems, kurie siekia tiesiog sustiprinti savo kūną ir pagerinti fizinę bei psichologinę sveikatą. Mankštose atliekami judesiai itin padeda stiprinti sveikatą – jie rekomenduojami siekiant atsigauti po traumų, stimuliuoja kraujagyslių ir širdies sistemą, smegenų veiklą, gerina koordinaciją.

„Pratimai taip pat leidžia pajusti, kaip palaipsniui kūnas tampa tvirtesnis – sustiprėja šlaunų, klubų, pilvo ar sėdmenų raumenys, pagreitėja medžiagų apykaita. Todėl šio tipo treniruotės ypač rekomenduojamos žmonėms po patirtų traumų, taip pat turintiems antsvorio, sąnarių, kraujotakos problemų“, ‒ pažymi instruktorius.

Gražaus kūno puoselėtojoms labai svarbu tai, kad reguliarios vandens treniruotės – reikšminga pagalba kovojant su daugybe kūno trūkumų. Judėjimas vandenyje gerokai prisideda prie stangrių kūno linijų, padeda efektyviai kovoti su celiulitu, didina odos elastingumą, galiausiai – leidžia atsikratyti nuovargio, blogos nuotaikos ir miego sutrikimų. Be to, vandens aerobika patraukli dar ir tuo, kad jos metu neprakaituojama, atliekamas papildomas audinių masažas, o svarbiausia – po jos neužjaučiamas joks nuovargis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)