Identifikuokite tinginį. Jis žeria jums komplimentus, o tuo pat metu paprašo jūsų ką nors padaryti. Jis nuolat vėluoja į susitikimus. Jis turi įvairiausių priežasčių, kodėl negali atvykti į susitikimus ar padaryti darbo laiku. Visa tai - ženklai, kad turite reikalą su žmogumi, kuriam norisi, kad jo darbą atliktų kiti.

Išmokite pasakyti ne. Daugeliui žmonių sunku kolegoms pasakyti ne. Nenorite aštrinti atmosferos darbe. Tačiau jei būsite tas, kuris visuomet sako taip, prisiimsite didesnį darbo krūvį nei kiti, ir komandos dvasiai tik pakenksite.

Išreikškite susirūpinimą. Kartais tinginiams reikia, kad kas nors viso labo atkreiptų dėmesį į jų elgesį. Pasidalykite savo susirūpinimu ir pasakykite, koks būtent elgesys jums nepatinka, tuo pat metu tiesiogiai nekaltindami ir negrasindami.

Paskirkite kiekvienam komandos nariui užduotį. Viena priežastis, kodėl tempiate ant savo kupros daugiau darbo nei turėtumėte, yra ta, kad daugelis komandinių projektų neturi griežtai apibrėžtų vaidmenų. Jei pradėsite projektą skirdami kiekvienam žmogui tam tikras užduotis, jie bus atsakingi už jas projekto metu.

Įvertinkite kiekvieno komandos nario stiprybes ir pasistenkite skirti tokias užduotis, kurios jiems tiktų. Pavyzdžiui, jei vienas komandos narys gerai rašo, skirkite užduotį sukurti tinklalapio, kurį kuriate, tekstus.

Kitas geras sprendimas - paskirti komandos lyderį. Tai galite būti jūs arba ne, tačiau parinkite žmogų, kuris nebijo kontroliuoti komandos narių ir padėti jiems atlikti darbus laiku.

Kada būna per daug?

Jei juntate, kad jumis reguliariai naudojamasi, kad iškėlėte problemą, tačiau niekas nesikeičia, galbūt atėjo laikas apie problemą pasikalbėti su vadovais. Jei tai nusprendėte, pasiimkite į pokalbį visus reikalingus dokumentus, o ne tik pasikliaukite „jis sakė, ji sakė“ nupasakojimu. Svarbiausia, jei norite paskųsti tinginį, yra tai, kad jo elgesys turi tiesiogiai veikti jūsų darbą komandoje. Jei ne, atrodys, kad kišatės ne į savo reikalus.

Būkite komandinis žaidėjas

Projektai darbe vykdomi sėkmingiau, jei komandos nariai darniai dirba kartu. Atidėkite į šalį savo asmenines antipatijas ir pasistenkite įvykdyti projektą laiku ir geriausiais rezultatais. Bendraukite su komanda atvirai ir nesileiskite į emocijas. Būkite ir geras klausytojas: jei kiti turi problemų, spręskite jas iškart, o ne tada, kai jos tapo dar didesnės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)