Bent jau dėl trijų priežasčių.

Ketaus keptuvės puikiai tinka produktams, kuriuos reikia ilgai kepti, pavyzdžiui, mėsai. Ketaus keptuvėje kepamų produktų nebūtina dažnai maišyti. Be to, jos yra pačios storiausios, nebijo įbrėžimų ir aukštos temperatūros, ilgai išlaiko šilumą.

Ketaus keptuvės puikiai tinka produktams, kuriuos reikia ilgai kepti, pavyzdžiui, mėsai. Ketaus keptuvėje kepamų produktų nebūtina dažnai maišyti. Be to, jos yra pačios storiausios, nebijo įbrėžimų ir aukštos temperatūros, ilgai išlaiko šilumą.

Gaminat ketaus keptuvėje reikia mažiau riebalų

Naudojant ketaus keptuvę jums tikrai nereiks daug aliejaus, kad vištiena ar bulvės gražiai apskrustų. Jeigu tik nusipirkote ketaus keptuvę, jos paviršių rekomenduojama specialiai „apdirbti“: kad maistas joje nepridegtų, keptuvės dugną užberkite storu druskos sluoksniu ir užpilkite aliejumi, kad šis apsemtų druską. Kaitinkite keptuvę, kol aliejus nepradės rūkti. Po to atsargiai išpilkite druską ir aliejų į dubenį, o keptuvės dugną nuvalykite popierinio rankšluosčio gniužulėliu. Kol jis nebus lygus.

Patarimas. Ketui valyti niekada nenaudokite muilo ar indų plovimo skysčio. Panaudojus ketaus keptuvę, ją reikia pakaitinti ant ugnies ir nuplauti šaltu vandeniu. Tada gerai išdžiovinti ir patepti aliejumi. Jei keptuvė ėmė rūdyti, pakaitinkite ją ant ugnies, patepkite surūdijusias vietas aliejumi ir vėl pakaitinkite.

Nėra pavojaus, kad susidarys kenksmingos medžiagos

Dar vienas ketaus indų naudojimo pliusas yra tas, kad jūs išvengiate kontakto su kenksmingomis medžiagomis, kurių yra nepridegančių keptuvių dangoje. Neseniai atlikti tyrimai parodė, kad kenksmingos medžiagos, esančios nepridegančių keptuvių dangoje gali turėti įtakos vėžio susiformavimui, ankstyvai menopauzei bei kepenų veiklai. Kenksmingosios medžiagos garų pavidalu formuojasi, jeigu tefloninė keptuvė kaitinama ant stiprios ugnies. Jų gali patekti ir į maistą, jeigu naudojama keptuvė, kurios paviršius yra pažeistas.

Patarimas. Nepridegančią keptuvę maistui gaminti naudokite tik, kol jos danga yra nepažeista.

Naudojant ketaus indus, maistas pasipildo geležimi

Ketaus indai ne tik, kad neišskiria kenksmingų medžiagų, bet ir gali maistą papildyti geležimi. Geležies deficitu skundžiasi daugybė pasaulio žmonių, ypač moterų. Skaičiuojama, kad 10 proc. pasaulio moterų trūksta geležies.

Patarimas. Ketaus keptuvėje gaminant maistą, ypač rūgštų (pavyzdžiui, pomidorų padažą), geležies kiekį jame galima padidinti net 20 kartų.

Ketaus keptuvių trūkumas – jos sunkios, be to,nors atrodo masyvios, gali suskilti nuo vieno smūgio. Tokiose keptuvėse negalima laikyti pagaminto maisto, nes atsiranda rūdžių.