Vykdydami nelegalios migracijos prevenciją ir kontrolę pasienio su Lenkija ruože, Lazdijų rinktinės pareigūnai sulaikė rusą ir airį, kurie pateikė, įtariama, suklastotus vairuotojų pažymėjimus.

Sekmadienio naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybėje, kelyje Suvalkai - Marijampolė, sustabdė į Lietuvą įvažiuojantį automobilį „Mercedes Benz“ prancūziškais numeriais. Jį vairavo 21-erių Rusijos pilietis.

VSAT pareigūnai nustatė, kad jo turėtas rusiškas vairuotojo pažymėjimas, įtariama, yra klastotė.
Panašus įvykis pasienyje su Lenkija užfiksuotas ir penktadienį. Lazdijų rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiai Lazdijų rajono Akmenių kaimo ribose, kelyje Lazdijai - Seinai, sustabdė iš Lietuvos išvažiuojantį krovininį automobilį „DAF“ su angliškais numeriais. Jo vairuotojas, 37-erių Airijos pilietis, dokumentų patikros metu pateikė airišką vairuotojo pažymėjimą. VSAT pareigūnai nustatė, kad jis, įtariama, yra suklastotas.

Abiem atvejais Lazdijų rinktinėje dėl dokumentų suklastojimo ar disponavimo suklastotais dokumentais pradėti ikiteisminiai tyrimai. Užsieniečiai buvo uždaryti į areštinę.

Latvis turėjo indišką vairuotojo pažymėjimą

Panašus atvejis užfiksuotas ir praėjusį trečiadienį Klaipėdos uoste, kai pasieniečiai sulaikė Latvijos pilietį, kuris turėjo suklastotą Indijos vairuotojo pažymėjimą. Pagėgių rinktinės pareigūnams tą pačią dieną įkliuvo alytiškis, kuris į Rusiją vyko turėdamas, įtariama, suklastotą draudimo liudijimą.

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės Uosto užkardos pasieniečiai patikrino keltu iš Vokietijos Kylio uosto atvykusio 29-erių Latvijos piliečio dokumentus.
Pasienio tikrinimo metu šis automobilio „BMW 318“ su angliškais registracijos numeriais vairuotojas VSAT pareigūnams pateikė Indijos vairuotojo pažymėjimą. Dokumentas sukėlė įtarimų, todėl latvis buvo sulaikytas.

Klaipėdos pasieniečiai netrukus nustatė, kad indiškas vairuotojo dokumentas, įtariama, yra visiška klastotė. Latvis VSAT pareigūnams teigė, kad šį vairuotojo pažymėjimą su įklijuota savo nuotrauka nelegaliai įsigijo Anglijoje.

VSAT Pakrančių apsaugos rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Automobilis „BMW 318“ saugomas Pakrančių apsaugos rinktinėje. Latvį pasieniečiai uždarė į areštinę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)