Kaip informuoja frakcija, toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į galiojantį frakcijos darbo reglamentą. Frakcija nusprendė, kad Seimo narys G. Navaitis nesilaikė iš karto kelių šio reglamento nuostatų – nevykdė ir neįgyvendino frakcijos posėdyje priimtų sprendimų, nesiekė Liberalų sąjūdžio partijos programos įgyvendinimo, pastaruoju metu aktyviai nebedalyvavo frakcijos veikloje.

„Kadangi G. Navaitis pastaruoju metu kryptingai nesilaikė patvirtinto mūsų frakcijos darbo reglamento ir, kaip galima suprasti iš pasisakymų viešoje erdvėje, nebesiejo savęs nei su Liberalų sąjūdžio partija, nei su frakcija, priėmėme sprendimą pašalinti Seimo narį iš frakcijos“, – teigia Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Algis Kašėta. Nuo šiol Liberalų sąjūdžio frakciją parlamente sudaro 11 Seimo narių.

Seimo nario G. Navaičio narystė Liberalų sąjūdžio partijoje yra sustabdyta nuo 2012 metų sausio 31 dienos.

DELFI primena, kad neseniai paaiškėjo, jog Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijai priklausęs G. Navaitis į kitą Seimą sieks kandidatuoti savarankiškai. G.Navaitis registravosi savarankišku 2012 metų Seimo rinkimų politinės kampanijos dalyviu Justiniškių rinkimų apygardoje Vilniuje.

G.Navaitis: nesutarėme, kas naudinga Lietuvai

Pats G. Navaitis DELFI teigė neketinantis jungtis prie nė vienos partinės frakcijos. Tai reiškia, jog parlamentaras prisijungs prie 13 Seimo narių šiuo metu vienijančios Mišrios Seimo narių grupės.

„Reikia manyti, kad prie jokios partinės frakcijos nesijungsiu. Tokiu atveju, lieka vienintelis variantas“, - neslėpė G. Navaitis.

Anot jo, nesutarimai su kolegomis Liberalų sąjūdžio frakcijoje buvo jau seniai, tad sprendimas jį šalinti iš frakcijos gretų nebuvo netikėtas.

„Mūsų nuomonės dėl to, kas yra naudinga Lietuvai, skiriasi jau ilgą laiką“, - sakė G. Navaitis.

Dėl ko tiksliai nesutarė su liberalais, politikas neatskleidė.