Tačiau tyrimai parodė, kad iš tiesų bulvės mūsų organizmams yra kur kas naudingesnės už daugelį sveikais laikomų produktų, tarp jų ir bananus, brokolius, burokus, riešutus bei avokadus.

Tyrėjai sako, kad žmonės, kurie vietoj bulvių renkasi brangesnius ir neva „sveikesnius“ produktus, stipriai klysta.

Orkaitėje keptoje bulvėje su lupena yra penkis su puse karto daugiau ląstelienos nei vidutinio dydžio banane, o vitamino C joje daugiau nei trijuose avokaduose.

Tyrimai parodė, kad du kartus per savaitę valgomos bulvės gali sumažinti kraujo spaudimą ir, priešingai nei dažnai manoma, neprideda papildomų kilogramų.

Tyrimais taip pat nustatyta, kad bulvės yra geresnis seleno šaltinis nei riešutai ir sėklos.

Tyrimus užsakė Didžiosios Britanijos Bulvių Taryba („Potato Council“), o atliko nepriklausoma mitybos specialistė Sigrid Gibson.

Kartu jie sukūrė mobiliąją aplikaciją, skirtą palyginti bulvių ir kitų produktų maistinę vertę.

Bulvių Tarybos dietologė Sian Porter „Daily Express“ sakė: „Labai svarbu valgyti įvairius maisto produktus, bet mes dažnai vaikomės naujovių ir nepakankamai vertiname tokius įprastus produktus kaip bulvės.“

„Mes dažnai sakome, kad bananai yra puikus kalio šaltinis, ir tai tiesa, bet bulvėse jo dar daugiau“, - teigė Sigrid Gibson.

Tyrėjai analizavo 876 vaikų ir 948 suaugusiųjų mitybą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)