Klaidos gynyboje atsiliepė ir puolimui

Pirmą kartą šiame Europos taurės sezone namuose kapituliavusi „Lietuvos ryto“ komanda prarado galimybę žengti į kitą turnyro etapą nelaukdama L grupės varžybų kulminacijos.

Iki pertraukos iniciatyvą savo rankose laikiusių vilniečių žaidimas išsiderino trečiajame ketvirtyje, o įpusėjus lemiamam kėliniui rusai jau pirmavo 10 taškų skirtumu. Visos „Lietuvos ryto“ pastangos paskutinėmis akimirkomis pavyti varžovus taip pat buvo bergždžios.

„Antroje rungtynių pusėje visiškai neapsigynėme. Rodos, buvome susikaupę, pasiruošę, tačiau keletas praleistų metimų iš po krepšio, keletas neatkovotų kamuolių išmušė iš vėžių, o tuomet patys pradėjome skubėti puolime. Gaila, bet dar turime galimybę, todėl nereikia nuleisti rankų“, – po mačo kalbėjo gynėjas Renaldas Seibutis.

„Leidome priešininkams kartoti netaiklius metimus, nespėjome atsitverti varžovų baudos aikštelėje. Matėsi, kad jie buvo tikrai gerai pasiruošę“, – pridėjo vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas.

Įvaryti į kampą

„Lietuvos ryto“ vyriausias treneris Aleksandras Džikičius po dvikovos buvo nekalbus ir tik tarstelėjo, kad nuo jo auklėtinių šiame mače nusisuko fortūna.

„Šįvakar mums nepasisekė. Buvome gerai pasirengę, bet pralaimėjome dėl kelių epizodų rungtynių pabaigoje. Reikia pripažinti, kad mūsų varžovai – labai patyrę“, – sakė A. Džikičius.

Atsisakęs komentuoti arbitrų darbą treneris nedaugžodžiavo ir paklaustas apie kitą savaitę laukiančią lemiamą kelionę į Italiją. Norint pratęsti pasirodymą Europos taurės varžybose vilniečiams būtina pergalė išvykoje prieš Trevizo „Benetton“ klubą.

„Palauksime ir pamatysime“, – pasiteiravus, kaip pirmą kartą šiame sezone žūtbūtines rungtynes žaisiančiai jo komandai gali atsiliepti toks spaudimas, nukirto A. Džikičius.

Svečiai jaudinosi

Jei „Lietuvos ryto“ krepšininkai nugara atsirėmę į sieną pasijus kitą savaitę, tai pergalėmis su sostinės klubu susilyginusiai „Lokomotiv-Kuban“ komandai jau rungtynės Vilniuje buvo lemiamos. Rusus treniruojantis A. Džikičiaus tautietis Božidaras Maljkovičius neslėpė prieš mačą jautęs jaudulį.

„Tikrai jaučiau nerimą, nes tokios svarbos rungtynių šiame sezone dar nebuvome žaidę. Pirma dvikovos dalis išties nebuvo gera, žaidėme nervingai. Tačiau svarbiausia, kad pavyko apsiginti. Lankiausi Lietuvoje su daugeliu komandų ir puikiai žinau, kad prastai ginantis laimėti čia būna itin sunku. Šįkart mano auklėtiniai sėkmingai gynėsi maždaug 32 minutes.

Mačą laimėjo ne vienas kuris mano žaidėjas, nes tai vienas, tai kitas tempė mus į priekį. Darėme klaidų, bet žaidėme kaip komanda ir nugalėjome“, – kalbėjo B. Maljkovičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją