Teikdama Seimui A. Kašėtos atsistatydinimo pareiškimą, Seimo pirmininkė gyrė jo sprendimą trauktis nelaukiant, kol žinia apie jo padarytą nusižengimą pasieks žiniasklaidą.

„Tai žmogus, kuris dar kartą parodė, kad moralinė ir politinė atsakomybė yra aukščiau pareigų. Manau, kad tai yra pavyzdys visiems kitiems. Ir mūsų Seimo kelių ereliams, - kalbėjo I. Degutienė. – Algi, dar kartą tau ačiū. Ačiū už tai, kad pakeli politinės atsakomybės ir moralės kartelę.“
Ji sykiu pažymėjo, kad „kai kurie mūsų Seimo nariai tą kartelę yra numetę giliai į duobę“.

Čia pat pasigirdo siūlymų netenkinti A. Kašėtos prašymo, mat politikas neva padarė pakankamai vien prisipažindamas dėl pažeidimo ir padėdamas ant stalo atsistatydinimo pareiškimą. Tokį pasiūlymą pateikė parlamentaras Rimantas Smetona.

Konservatorius Kęstutis Masiulis pažymėjo, esą tokiu sprendimu Seimas įsives dvigubus moralės standartus.

„Net nežinau, kaip elgtis. Ar nebus taip, kad tuo patvirtinsime, kad Seime yra du moralės standartai“, - sakė K. Masiulis. Jo žodžiais, Seimas savo moralinį veidą suteršė jau ne sykį, pvz., palikdamas Petrui Gražuliui ir Evaldui Lementauskui teisinę neliečiamybę.

Tačiau Seimo pirmininkė pabrėžė nemananti, kad derėtų atmesti A. Kašėtos prašymą. „Gerbdama jo politinę valią, aš asmeniškai jo pareiškimą tenkinsiu ir balsuosiu už“, - teigė I. Degutienė.

Patenkinti savo atsistatydinimo pareiškimą prašė ir pats A. Kašėta.
Galiausiai parlamentaro, pričiupto leistiną greitį viršijant net 80 km/h, prašymas patenkintas beveik vienbalsiai.

DELFI primena, kad birželio 11 d. rytą asmeniniu automobiliu „Škoda Octavia“ A. Kašėta važiavo iš Varėnos į Vilnių, o iš ten planavo pasiekti Rumšiškes (Kaišiadorių r.). Rumšiškėse tądien vyko tremtinių brolijos „Lapteviečiai“ susitikimas, skirtas 70-osioms Lietuvos gyventojų masinių trėmimų metinėms.

Pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą, nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip 50 kilometrų per valandą užtraukia baudą vairuotojams nuo 1 tūkstančio iki 1,5 tūkst. litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 1 iki 3 mėnesių arba 7 parų administracinį areštą su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu šešiems mėnesiams.