"JAV Kongreso patarėjai renka informaciją apie Lietuvą, kad vėliau galėtų apsispręsti dėl mūsų narystės NATO. Pagrindinis jų tikslas - išsiaiškinti, ar politiniai pažadai yra pagrįsti finansiškai ir Lietuva gali būti lygiaverte organizacijos nare, nes narystės įsipareigojimai yra dideli - reikės lėšų ginkluotei, dalyvavimui įvairiose pratybose", - po susitikimo BNS sakė D.Grybauskaitė.

Jos teigimu, buvo kalbėta apie 2 proc. BVP skyrimą šalies gynybai. "Tačiau nėra kalbama apie absoliučius skaičius, svarbiausia, kad lėšos būtų panaudotos efektyviai", - kalbėjo ministrė.

Anot finansų ministrės, susitikime taip pat buvo aptarti Lietuvos makroekonominiai rodikliai, privatizavimo procesas, investicijų aplinka, dvišaliai Lietuvos ir JAV santykiai, amerikiečių investicijos į Lietuvą.

JAV yra viena iš dešimties didžiausių Lietuvos prekybos partnerių. Lietuvos statistikos departamento duomenimis, 2000 metais Lietuva į JAV eksportavo prekių už 748,101 mln. litų (4,9 proc. viso eksporto), o importavo už 518,213 mln. litų (2,4 proc. viso importo).