Pasak dienraščio, nusikalstama pareigūno veikla paaiškėjo, kai vienas žmogus pranešė apie automobilio "Mercedes" vagystę.

Kriminalinės policijos inspektorius D.Guzovskis netrukus nukentėjusiajam pranešė, kad automobilis surastas, tačiau norėdamas jį atgauti, šeimininkas turės sumokėti 1 tūkst. JAV dolerių (4 tūkst. litų). Priešingu atveju automobilį pareigūnas grasino išardyti.

Po derybų išpirkos suma sumažėjo iki 900 dolerių (3600 litų).

Pasak dienraščio, antradienio rytą žmogus atgavo savo automobilį, o policininkas D.Guzovskis buvo sulaikytas su pažymėtais pinigais. Klaipėdos miesto apylinkės teismas leido sulaikyti pareigūną dviem mėnesiams.

Kaip rašo "Klaipėda", D.Guzovskis - ne pirmas 4-ojo policijos komisariato pareigūnas, įtartas nusikalstama veikla. Kiek anksčiau šio komisariato kriminalinės policijos jaunesnysis inspektorius 34 metų Timūras Bagno buvo įtartas prekyba žmonėmis.

Anot STT pareigūno, kol kas negalima pasakyti, ar D.Guzovskio nelegali veikla susijusi su kurio nors kito šio komisariato pareigūno panašiais darbais. Tikrinamos įvairios versijos.