Jums reikės:

1 kg moliūgo
0,5 kg morkų
50 g saliero šaknies
1 petražolės šaknies
4 česnako skiltelių
500 ml 22% riebumo grietinėlės
50 ml konjako
60 ml balto sauso vyno
4 šaukštų alyvų aliejaus
0,5 šaukšto ciberžolės
6 juodųjų pipirų grūdelių
Po žiupsnelį malto muskato riešuto ir kalendros
Druskos, maltų juodųjų pipirų

Kukuliams:

0,5 kg vištienos filė
1 mažo svogūno
1 trynio

Paruoškite vištienos kukulius. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir pakepkite šaukšte aliejaus 6 min. Vištienos filė sumalkite mėsmale, sumaišykite su svogūnu, tryniu, pipirais ir druska.

Suformuokite nedidelius kukulius. Sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 10 min. Sudėkite į dubenį.

Moliūgą, svogūną, česnaką ir morkas nuvalykite ir supjaustykite kubeliais (česnaką – smulkiai). Apkepkite svogūną 6 min. Sudėkite moliūgą, morkas, česnaką ir ciberžolę, kepkite 10 min. Supilkite konjaką ir vyną, kepkite 6 min.

Nuvalykite saliero ir petražolės šaknis, sumeskite į verdantį vandenį (0,7 l) ir virkite 15 min. Tuomet nuovirą praskieskite ir įpilkite į puodą su apkeptomis daržovėmis, užvirkite ir virkite uždengę 20 min. Nuimkite nuo ugnies, leiskite kiek atvėsti.

Pertrinkite sriubą per sietelį. Įpilkite grietinėlės, suberkite muskato riešutą, kalendrą, druską ir pipirus. Sudėkite kukulius ir pašildykite neužvirdami. Patiekite.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją