R.Markovičius yra pirmasis artimas S.Miloševičiaus sąjungininkas, kuris buvo nuteistas ir įkalintas nuo praėjusių metų spalio, kai nepaklūstantis rinkimų rezultatams buvęs prezidentas buvo nuverstas per masinį sukilimą.

Du R.Markovičiaus bendradarbiai taip pat buvo nuteisti kalėti metus, o trečiasis buvo nuteistas kalėti vienerius metus ir keturis mėnesius.

R.Markovičius vasario mėnesį buvo suimtas dėl įtarimų, jog 1999 metais jis suorganizavo tariamą automobilių susidūrimą, kurio metu buvo siekiama nužudyti tuometinį opozicijos lyderį Vuką Draškovičių. Per incidentą V.Draškovičius buvo tik lengvai sužeistas, tačiau žuvo keturi jo patarėjai.

Tik vėliau paaiškėjo, kad R.Markovičiaus atžvilgiu pradėtas tyrimas dėl įtarimų atskleidus valstybės paslaptis. Kol kas nežinoma, ar jis dar bus teisiamas byloje dėl automobilių avarijos.

Šiuo metu Jugoslavijoje baudžiamosios bylos iškeltos keliems buvusiems S.Miloševičiaus, kuris praėjusią savaitę buvo perduotas JT karo nusikaltimų tribunolui, sąjungininkams. Kai kurie iš jų suimti, o jiems inkriminuojami kaltinimai įvairuoja nuo valstybės lėšų grobstymo stambiu mastu iki politinių oponentų nužudymų.