2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 maža smulkiai pjaustyta morka,
1 smulkiai pjaustytas saliero stiebas,
4 smulkiai pjaustytos česnako skiltelės,
1 smulkiai pjaustytas svogūnas,
800 g konservuotų pomidorų,
100 ml vandens,
250 g špinatų lapų,
600 g jautienos faršo,
50 g maltų džiūvėsėlių,
25 g tarkuoto parmezano (ir dar truputis pabarstymui),
žiupsnelis aitriųjų pipirų dribsnių,
sauja smulkintų petražolių,
1 plaktas kiaušinis.

1. Didelėje keptuvėje ar puode įkaitinkite aliejų, sudėkite morkas, salierus, česnakus ir svogūnus. Pakepinkite 4-5 min. Sudėkite pomidorus, supilkite vandenį, pagardinkite druska ir pipirais. Užvirkite ir kaitinkite ant mažos ugnies 15 min.

2. Tuo tarpu nuplikykite špinatu lapus. Atvėsinkite, nusunkite vandenį ir smulkiai supjaustykite.

3. Į didelį dubenį sudėkite faršą, špinatus, džiūvėsėlius, parmezaną, aitriųjų pipirų dribsnius, petražoles, kiaušinį, truputį druskos ir pipirų. Gerai išminkykite.

4. Suformuokite graikinio riešuto dydžio kukulius (turėtų gautis apie 30) ir sudėkite į puodą su pomidorų padažu. Pakratykite puodą, kad kukuliai pasidengtų padažu (nemaišykite, nes išsileis). Troškinkite apie 35-40 min, kol kukuliai bus išvirę, o padažas nugaruos ir sutirštės.

5. Patiekite su makaronais, pabarstę parmezanu.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją