Diskusijos metu prezidentė pažymėjo, jog tai būtų geriausias indėlis į kovą su korupcija Latvijoje, pranešė V.Vykės-Freibergos spaudos tarnyba.

"Korupcijos procese visada dalyvauja dvi šalys, tad neretai, paklausęs užsieniečių, kaip jiems teko susidurti su šiuo reiškiniu Latvijoje, konkretaus atsakymo neišgirsi", - sakė V.Vykė-Freiberga.

Prieš išskrisdama į Zalcburgą prezidentė interviu sakė, jog reikia rimtai vertinti faktą, kad Latvija pagal korupcijos indeksą pasaulyje užima 59 vietą, nes ši nuomonė grindžiama užsienio verslininkų apklausa.

Pasak prezidentės, su vizitais lankydamasi užsienyje ji yra girdėjusi užuominų apie korupciją Latvijoje, bet jos buvo tokios nekonkrečios, kad faktų nebuvo galima nei patikrinti, nei viešai paskelbti.

Zalcburge prezidentė pažymėjo, kad įstojus į Europos Sąjungą Latvijos prekyba su kitomis šalimis dar labiau padidės. Pasak V.Vykės-Freibergos, greita Latvijos pažanga bus naudinga ir kaimyninių šalių raidai. Ji prognozavo, kad Baltijos šalių gerovės lygis per artimiausius 10 metų priartės prie Skandinavijos šalių lygio.