Kreipdamasis į konferencijos dalyvius, A. Kupčinskas priminė, jog 2006-aisiais Kaunas buvo 49-as iš 60 "Veido" žurnalo sudarytame Lietuvos savivaldybių reitinge. Paskui kopė į viršų, kol atsidūrė antroje vietoje po Neringos savivaldybės. Anot Kauno mero, savivaldybės politikams ir tarnautojams darbų dar daug teks padaryti ir sutelktinai veikti, kad miestas taptų dar patrauklesnis, o gyvenimo jame kokybė - dar geresnė.

"Visoms partijoms prieš šiuos rinkimus kyla naujų iššūkių. Visų pirma, dėl to, kad artėjančiuose savivaldybių rinkimuose dalyvaus ir nepartinių asmenų, naujų judėjimų atstovų. Bet dera priminti, kad už pigių blizgučių slėpsis ir nemažai politinių turistų. Iki šiol tie veikėjai ėjo iš partijos į partiją, o dabar skelbsis esą nepartiniai", - bendrapartiečių dėmesį į naują iššūkį atkreipė A. Kupčinskas, dar prieš pradedant reitinguoti sąraše kandidatus - TS-LKD atstovus.

Įžanginėje konferencijos dalyje, primena ELTA, dalyvavo ir kitų partijų narių, tarp jų Kauno miesto tarybos opozicijon perėjusių socialdemokratų skyriaus pirmininkės pavaduotojas, buvęs vicemeras Steponas Vaičikauskas. Kaip galimo gero konservatorių ir socialdemokratų bei kitų partijų sugyvenimo pavyzdį jis nurodė Kauno rajono tarybą, kuriai vadovauja socialdemokratų atstovas, tačiau savivaldybės administracijos direktoriaus postą užima konservatorius. Nepaisant to, priešpriešos tarp dviejų didžiųjų Lietuvos partijų atstovų nėra: savivaldybė sutartinai yra valdoma, o tai Kauno rajonui duoda gerai matomų rezultatų. Kodėl tokios pozicijos nesilaiko jo partijos kolegos mieste, S. Vaičikauskas nepanoro paaiškinti.

Tvarkos ir teisingumo partijos atstovė ir Kauno vicemerė Loreta Kekienė linkėjo Tėvynės sąjungai sėkmės rinkimuose bei po jų. "Linkiu tinkamai pasirinkti draugus - ne pagal tai, ką jie šneka, bet, ką daro. Ir kad tie draugai neišduotų", - sakė L. Kekienė.

Solidaus konkurencingumo, patrauklaus rinkimų sąrašo ir korektiško dalyvavimo savivaldybės rinkimuose (bet ne pergalės juose) TS-LKD partijai linkėjo Lietuvos liberalų sąjungos Kauno skyriaus vadovas ir mero pavaduotojas Rimantas Mikaitis.

Į pirmąjį TS-LKD Kauno sueigos sudarytą kandidatų sąrašo dešimtuką pateko išimtinai tik šios kadencijos miesto politikai, kurių veikla gerai matoma ir vertinama. Tai - Edita Gudišauskienė (savivaldybės administracijos direktorė), Vygantas Gudėnas (mero patarėjas), tarybos nariai Marius Panceris, Nijolė Rudgalvienė, Loreta Kudarienė, Vytas Bancevičius, Petras Bingelis ir Gediminas Žukauskas.

"Tarp mūsų kandidatų nėra nei gelbėtojų, nei žvaigždžių, nei pranašų, tačiau yra aktyvūs, miesto labui nemažai nuveikę žmonės. Kol kas sąraše - 103 pavardės, tačiau, registruojant kandidatus rinkimams, jų turės sumažėti iki 82", - antradienį Eltai sakė A. Kupčinskas.