„Sveiko gyvenimo būdo sąvoką sieju su subalansuota mityba, fiziniu aktyvumu“, - pokalbį pradėjo grupės narė Gintarė ir patikino, jog minimaliam fiziniam aktyvumui pasiekti neužtenka vien šokių grupės koncertuose. K. Ivanova žavisi fitnesu ir lanko treniruotes „Yvos“ studijoje, kurias veda bičiulė Gintarė.

Kadangi Kristina anksčiau yra turėjusi skrandžio veiklos sutrikimų, tikino, jog valgyti sveiką ir lengvai virškinamą maistą ji įprato seniai. Mergina ne itin mėgsta mėsą, todėl ją valgo labai retai arba tiesiog pakeičia žuvimi. K. Ivanovos racione – daug vaisių ir daržovių, įvairių grūdų ir kuopų košių.

Nors Kristinos sesuo Natalija Zvonkė retsykiais apsilanko greito maisto restoranuose ar užkandinėse, K. Ivanova sakė nemėgstanti mėsainių bei kitokio greito maisto. Jei kada ir užsuka į „tokią vietelę“, tai pasitaiko labai retai. Mėsainių ji nevalgo, tačiau gruzdintų bulvyčių paskanauja.

„Jeigu labai noriu, nuvažiuoju į užkandinę ir suvalgau bulvyčių, tačiau tuo nepiktnaudžiauju. Man tokie apsilankymai greito maisto restoranuose nėra norma, nors ir yra žmonių, kurie ten ir pusryčiauja, ir pietauja, ir vakarieniauja", - kalbėjo ji.

Kristina vadovaujasi principu: ko šiandien noriu – tą ir valgau. Jei mergina turi laiko nuvažiuoti į parduotuvę ir įsigyti maisto produktų, iš kurių galėtų pasigaminti pietus ar vakarienę, ji niekuomet nepraleidžia progos pasimėgauti pačios gamintais patiekalais.

„Sakoma, kad organizmas naudingas medžiagas geriausiai pasisavina tuomet, kai žmogus valgo tai, ką jis mėgsta, ir tai, ko tuo metu jam norisi valgyti.

Svarbiausia pavalgyti sočius pusryčius, o vėliau, kiek leidžia galimybės, stengiuosi gaminti pati. Galiu visą dieną valgyti vien sriubą, jeigu norisi, ir man nenusibosta“, - teigė grupės „Yva“ narė.

Ir Kristina, ir jos bičiulės iš „Yvos“ stengiasi aplenkti kavines, nes esą neaišku, kaip jose gaminamas valgis. Studijuodama visuomenės sveikatos specialybę, mergina sužinojo, kad kiekviena maitinimo įstaiga privalo turėti higienos specialistų leidimus, tačiau kad ir kaip būtų keista, pasak K. Ivanovos, jų neturi ne viena maitinimo įstaiga.

Kristina džiaugėsi pasirinkusi visuomenės sveikatos specialybę. Šiemet mergina gaus bakalauro diplomą ir tikino, jog studijų metu įgytas žinias ji pritaiko kasdienėje buityje.

Paklausta apie geros savijautos receptą, Kristina tikino, kad svarbiausia - neperkrauti organizmo, valgyti lengvą maistą, gerti daug šviežių vaisių sulčių.

„O pats geriausias geros nuotaikos užtaisas – pabuvimas gryname ore. Pasivaikščiojimas parke ar pajūryje iš tiesų veikia, o ir valgyti reikia neskubant. Stengiuosi ramiai pasimėgauti pusryčiais, pietumis ar vakariene, aišku, jei niekur neskubu“, - pasakojo K. Ivanova.

Grupės „Yva“ šokėja tikino labai mėgstanti gerti arbatą, ypač žaliąją, o ir cukraus jau seniai nevartoja. Jį iškeitė į medų ir mano, kad organizmui tai kur kas geriau. Nors geriausiai merginą atgaivina vanduo, ji kiekvieną vasarą kaime prisirenka įvairių žolelių, kad šaltuoju sezonu namuose būtų ne pirktinių, o pačios susirinktų ir sudžiovintų vaistažolių.

„Labai skanu sumaišyti čiobrelius su raudonėliais arba mėtas su dilgėlėmis. Prisirenku įvairių žolelių kaime. Kiek esu vaišinusi savo arbata draugus, visiems labai patiko“, - šypsojosi K. Ivanova.

Mergina įsitikinusi, jog rudenį būtina organizmą stiprinti ir žuvų taukais. Esą labai svarbu juos vartoti, nes lietuviai maisto, kuriame yra nepakeičiamųjų riebalų rūgščių, valgo labai mažai. Pasak K. Ivanovos, žuvų taukai stiprina imunitetą. Jei būsime tinkamai pasiruošę, peršalimo ligos neužklups.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją