JAV diplomatai šeštadienį paragino Kiniją leisti be jokių apribojimų lankyti sulaikytus amerikiečius, tuo tarpu Pekinas pakartojo laukiąs Vašingtono atsiprašymo už šį incidentą. Tačiau Amerika žada ne ką daugiau, nei užuojautądėl dingusio kinų naikintuvo piloto.

Oficialios Kinijos naujienų agentūros "Xinhua" teigimu, šalies gynybos ministras Chi Haotian (Či Chaotian) dar kartą išreiškė įsitikinimą, kad JAV turi prisiimti visą atsakomybę už praėjusio sekmadienio lėktuvų susidūrimą. Pasak ministro, kad ginkluotosios pajėgos ir tauta nepritars, jei Amerikos vadovybė vengs atsakomybės.

JAV tvirtina, kad EP-3 atliko "įprastą žvalgybos skrydį", kai jo kelią kirto kinų naikintuvas. Per susidūrimą amerikiečių lėktuvui buvo padaryta nedidelė žala ir jis sėkmingai atliko avarinį nusileidimą. Tuo tarpu kinų lėktuvas nukrito į jūrą, o jo pilotas Wang Wei (Van Vei) katapultavosi. Jis iki šiol laikomas dingusiu be žinios.

Tuo tarpu Haikou mieste JAV diplomatai laukė jau ketvirtojo susitikimo su žvalgybinio lėktuvo įgula. "Mes atkakliai siekiame ir sieksime, kad būtų leista kasdien laisvai susitikinėti su įgula. Bent du kartus per dieną", - žurnalistams sakė JAV gynybos atašė, brigados generolas Nealas Sealockas (Nilas Silokas).

Kalbėdamas apie šeštadienį vėlai vakare įvykusį trečiąjį susitikimą su įgula, N.Sealockas sakė, kad visų amerikiečių "nuotaika puiki ir jie jaučiasi gerai".