Sausio mėnesį Kauno miesto policija gavo AB “Hanza LTB” raštą, kad praėjusių metų gruodžio 17, 21 ir 29 dienomis, panaudojus kai kurių asmenų mokėjimo korteles iš bankomato Gimbutienės g. buvo paimta per 18 tūkst. litų. Visi nukentėję asmenys – AB “Kausta” darbuotojai.

Rašte teigiama, kad šios kortelės darbuotojams turėjo būti papildomai išduotos atsiskaitymams užsienyje. Kortelės buvo saugomos Personalo skyriaus spintoje. Patalpos buvo saugomos Saugos tarnybos “Skydnešys”, taip pat jas prižiūrėjo sargas.

Nustatyta, kad neteisėtai šiomis kortelėmis pasinaudojo sargas Igoris Skripkinas (gim. 1966), kuris kas ketvirtą parą saugojo bendrovės patalpas. Jo teigimu, vieno budėjimo metu, neturėdamas ką veikti, nuėjo į Personalo skyriaus kabinetą, atsirakino jį, pasiėmė cukraus arbatai, ir netikėtai pamatė kartoninėje dėžutėje gulinčias korteles su vokais, kuriuose buvo kortelių kodai.

Negalėdamas paaiškinti kodėl, I.Skripkinas pasiėmė pirmą pasitaikiusią kortelę ir nuėjęs prie “Šilo” parduotuvės iš bankomato per kelis kartus pasiėmė 3 300 litų. Tuomet, užklijavęs voką, padėjo jį atgal. Tą patį pakartojo gruodžio 21 ir 29 dienomis.

Dėl šio fakto ENTT iškelta baudžiamoji byla, įtariamasis savo kaltę pripažįsta, gailisi. Jo teigimu, neteisėtai įgytus pinigus panaudojo automobilio remontui, grąžino skolą, sumokėjo įsiskolinimus už butą.