A.Monkevičius siūlymu, turėtų labiau bendradarbiauti atskiros teritorinės policijos įstaigos ir mokyklos. “Kiekvieno regiono padėtis yra skirtinga, todėl numatoma parengti rekomendacijas, kurios padėtų aktyviau bendradarbiauti tarp mokyklų ir policijos įstaigų”, - pažymėjo ministras.

Ministerijos nuomone, labai svarbu, kad policijos pareigūnai informuotų mokyklą apie vaikų padarytus teisėtvarkos pažeidimus. Pasak V. Grigaravičiaus, per praėjusius metus šalyje vaikai padarė 4,5 proc. mažiau nusikaltimų nei per 2001 m. “Tačiau kelia nerimą narkotikų platinimas mokyklų prieigose bei aktyviai sportuojančių nepilnamečių įtraukimas į organizuoto nusikalstamumo struktūras”, - pažymėjo generalinis komisaras.

Numatyta policijos pareigūnams organizuoti mokymus bendravimo ir bendradarbiavimo su vaikais temomis. “Tai skatintų vaikų pasitikėjimą policijos pareigūnais”, - pažymėjo A.Monkevičius.

Taip pat artimiausiu metu iš visų švietimo įstaigų planuojama surinkti duomenis apie jų ir policijos bendradarbiavimo kokybę, pasiūlymus, kaip tą darbą tobulinti. Šių metų viduryje numatoma atnaujinti prieš 5 m. pasirašytą sutartį ir numatyti konkrečius veiksmus gerinant policijos ir mokyklų bendradarbiavimą.

Praėjusiais metais dešimtadaliu padaugėjo neblaivių vaikų padarytų nusikaltimų skaičius (2001 m. – 730, 2002 m. 811), tačiau kas antras vaikų padarytas nusikaltimas – nusikaltimas grupėje.

Tai yra speciali Lietuvos švietimo ir mokslo ministerijos parengta informacija

Šaltinis
"Švietimo ir mokslo ministerija"
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją