"Dvasininkas be alkoholio - blogas derinys, - taip savo sumanymą grindė išradėjas. - Jėzus juk nesakė: "Gerkite šią sveiką ramunėlių arbatą", - jis siūlė vyno".

Kas šešias savaites dvasininkas pasidaro po 30 litrų alaus - tiek, kiek namų sąlygomis leidžia pasigaminti įstatymai. Jis tvirtina buvęs įkvėptas senovės vienuolių, kurie alų darydavo katile ant laužo.

Mėgdžiodamas šį būdą, vokietis nusprendė pasinaudoti skalbykle atidaromu viršumi. Prieš pradėdamas daryti mašinoje alų, vyras apie 20 kartų ją paleidžia veikti tuščią, kad neliktų jokių skalbyklių apnašų.

Alų dvasininkas daro paisydamas griežtų Vokietijos įstatymų, kurie šią veiklą reglamentuoja jau nuo 1516 metų.